[Nayttelyposti] opetuspaketti yläkouluille

Mustajärvi Sari Sari.Mustajarvi at HYVINKAA.FI
Ti Helmi 2 12:56:01 EET 2016


Museo tarjoaa Russareita ja Eläviä Kuvia yläkouluille


Hyvinkään kaupunginmuseon tarjonta laajenee. Vuoden 2015 aikana museo kehitti kaksi uutta palvelupakettia. Päiväkoti-ryhmille tarkoitetun Mielikuvitusmatka villatehtaalle -opastuksen ja palvelutaloille sekä vanhainkodeille tarkoitetun "Votin laukkun", jonka avulla voidaan järjestää muistelutuokioita. Nyt kaupunginmuseo tarjoaa opetuspaketin myös yläkoulujen käyttöön.

Hyvinkään kaupunginmuseon Russareita ja "Eläviä Kuvia - Vapaa-aika Hyvinkäällä 1900-luvun alussa" on lainattava opetusmateriaalipaketti yläkoulujen historianopetukseen. Aineistona on käytetty lehti-ilmoituksia ja valokuvia kaupunginmuseon kokoelmista. Opetusmateriaalipaketin suunnittelun pohjalla on Hyvinkään kaupungin perusopetuksen opetussuunnitelma, josta on kiinnitetty erityistä huomiota paikallishistorian opetukseen sekä erilaisten tietolähteiden ja tiedon hankkimiseen, analysoimiseen ja tulkitsemiseen.

Aineiston ja siihen liittyvien tehtävien avulla oppilas houkutellaan etsimään ja tulkitsemaan historiallista tietoa. Sen kautta voidaan myös pohtia työn ja vapaa-ajan selkeää erottautumista toisistaan teollisen palkkatyön seurauksena tai erilaisten aineistojen käyttämistä historiallisen tiedon lähteenä.

Opetuspaketti sisältää tekstejä ja valokuvia Hyvinkään ja sen asukkaiden historiasta keskittyen 1900-luvun alkuun ennen toista maailmansotaa. Aineistotekstien tarkoitus on saada oppilaat itse etsimään tietoa annettujen kysymysten avulla sekä pohtimaan tekstien tarkoitusta ja sen vaikutusta historiallisen tiedon syntymiseen. Myös valokuvat toimivat tiedon lähteenä ja tutkimisen kohteena. Tavoitteena on tuoda hyvinkääläinen menneisyyden asukas ympäristöineen lähelle nykyajan oppilasta eikä niinkään antaa yksityiskohtaista tietoa kaikista mahdollisista vapaa-ajanviettotavoista 1900-luvun Hyvinkäällä.

Aineistot saa lainaan Hyvinkään kaupunginmuseon toimistolta Kankurinkatu 4-6, Q3-ovi, p. 040 773 6257. Opetuspaketin saa myös sähköisesti tilaamalla aineistot: kaupunginmuseo at hyvinkaa.fi<mailto:kaupunginmuseo at hyvinkaa.fi> osoitteesta.

Lisää aiheesta: www.hyvinkaa.fi/kaupunginmuseo/opetus/ylakoulut<http://www.hyvinkaa.fi/kaupunginmuseo/opetus/ylakoulut>.

Hyvinkään kaupunginmuseo,
Villatehdas, Q3-rappu, Kankurinkatu 4-6, Hyvinkää.
kaupunginmuseo at hyvinkaa.fi<mailto:kaupunginmuseo at hyvinkaa.fi>
www.hyvinkaa.fi/kaupunginmuseo<http://www.hyvinkaa.fi/kaupunginmuseo>


Lisätietoja: - Susanna Eskola, intendentti, 040 709 5578, susanna.eskola at hyvinkaa.fi<mailto:susanna.eskola at hyvinkaa.fi>

terveisin,
Sari Mustajärvi
Amanuenssi

Hyvinkään kaupunginmuseo

Villatehdas, Kankurinkatu 4-6, Q3-rappu, 05800 HYVINKÄÄ PL 86, 05801 HYVINKÄÄ
p. 040 195 5510 sari.mustajarvi at hyvinkaa.fi<mailto:sari.mustajarvi at hyvinkaa.fi>

www.hyvinkaa.fi/kaupunginmuseo<http://www.hyvinkaa.fi/kaupunginmuseo>

Kokoelmamme netissä  www.muistaja.fi<http://www.muistaja.fi/>



Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta