[Nayttelyposti] Joensuun taidemuseossa kurkistetaan ensi kesänä bäkkärille

Laaksonen Hanna-Maija Hanna-Maija.Laaksonen at jns.fi
To 1.Joulu. 15:33:53 EET 2016


1.12.2016

Joensuun taidemuseossa kurkistetaan ensi kesänä bäkkärille


Nyt se vihdoinkin toteutuu! Ensi kesänä taidemuseossa on mahdollisuus nähdä Ilosaarirockistakin tuttujen muusikkojen kuvataidetta.

Mitä esimerkiksi Alivaltiosihteerin Pasi Heikura, 22-Pistepirkkojen Asko Keränen tai Dakota Kollectiven Heini Lehväslaiho tekevät musiikin lisäksi? Mielenkiinnolla voi myös odottaa Amorphis-bändille sanoituksia tehneen Pekka Kainulaisen visuaalista ilmaisua. Tuleeko Joensuuhun ruusupäinen mies vai mikä? Kenellä on Neruda- ja Kaneli-koira, jotka pääsevät poseeraamaan näyttelyssä? Toteutumattomat levynkannet ja kiertue-elämän kiroukset saavat myös osansa. Myös erään yhtyeen edesmenneen äänimiehen hiukset ovat päässeet osaksi taideteosta.

Mukana on 15 taiteilijaa tai taiteilijaparia ympäri Suomea: Anssi Kasitonni & Maria Stereo (Stereo 8000), Teija ja Pekka Isorättyä (Isorättyä Swingers), Pekka Kainulainen (sävellyksiä/ sanoituksia mm. Amorphis), Tommi Liimatta (Absoluuttinen Nollapiste), J.A. Mäki (Radiopuhelimet, Huutajat), Pasi Heikura (Alivaltiosihteeri, Viewmasters, Jahnukaiset), Ville Vuorenmaa (Sur-rur), Heini Lehväslaiho (Dakota Kollective, Tones of Revolution), Ninni Luhtasaari (Ninni Forever Band, Pintandwefall), Ville Pirinen (mm. Black Audio, The Vegetarians), Harri Turunen (Outo lintu), Jenni Rope (Karkkiautomaatti), Asko Keränen (22-Pistepirkko, Kati Salo & Asko Keränen), Pink Twins (Juha ja Vesa Vehviläinen -duo) ja Petri Ala-Maunus.

BACKSTAGE-näyttely on esillä 18.5.-17.9.2017. Avajaiset järjestetään keskiviikkona 17.5. illasta ja silloin joku näyttelyn taiteilijoista esiintyy muusikkona.

Taidemuseon näyttelyvuoden aloittaa joensuulaisen kuvanveistäjä Reetta Gröhn-Soinisen näyttely Voi poijaat! Aiheina ovat lapset niin kuin aikuisetkin, mutta humoristisella otteella toteuttaen. Kesän jälkeen on luvassa ITE-taidetta teemalla ITEpäisyys. Se tuo esiin mielenkiintoisen koosteen nykykansantaidetta. ITE – itse tehty elämä – viittaa itseoppineisuuteen, omaperäiseen luovaan ilmaisuun ja intohimoiseen, elämäntavaksi muodostuneeseen taiteen tekemiseen. Taidemuseon vuoden 2017 näyttelyohjelma on erityisesti suunnattu lapsille ja nuorille. Näyttelyitä leimaa huumori ja lapsenmielisyys. Pilkettä silmäkulmaan katsojille!

Lisätietoja:
intendentti Ulla Pennanen, p. 050 305 8408, ulla.pennanen at jns.fi---
Hanna-Maija Laaksonen
Museoassistentti
Joensuun taidemuseo Onni
Kirkkokatu 23, 80100 Joensuu
puh. 0503109636
hanna-maija.laaksonen at jns.fi
http://www.joensuuntaidemuseo.fi
http://joensuunmuseot.blogspot.fi


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta