[Nayttelyposti] Tiedote: Samuli Heimonen & Ville Ojanen in stereo – LIVEnä!

Lehtosalo Mari mari.lehtosalo at kouvola.fi
Ti 12.Huhti. 13:25:10 EEST 2016


SAMULI HEIMONEN & VILLE OJANEN IN STEREO – LIVEnä!Kuvataiteilija kohtaa kansanmuusikon Kouvolan taidemuseo Poikilossa sunnuntaina 17.4. klo 15.00

Tässä modernissa konserttikokonaisuudessa yhdistyy uudella ja persoonallisella tavalla Ville Ojasen etninen musiikki ja Samuli Heimosen kuvataide. Teoksen runkona kulkee Ville Ojasen säveltämä musiikki, jota esittää neljän muusikon kokoonpano Ojasen johdolla. Esityksessä kuullaan ja nähdään Samuli Heimoselle tehty Maalaus-sarja, jossa kuvataiteilija Heimonen maalaa Ojasen musiikin inspiroimana yleisön seuratessa teosten valmistumista.

Ojasen säveltämä musiikki antaa paljon tilaa improvisaatiolle ja teoksen sävellyksellinen muoto pyrkii seuraamaan taiteellisen prosessin eri vaiheita, aina alkuinnostuksesta notkahduksen kautta huikeaan lopputulokseen. Teoksen kanta-esitys oli Saarijärvi-salissa 16.7.2014 Kirmot -tapahtumassa.

TEOKSEN TEKIJÄT:

Samuli Heimonen on syntynyt vuonna 1975 Saarijärvellä. Hän valmistui taiteiden maisteriksi Taideteollisen korkeakoulun kuvataiteiden maisteriohjelmasta vuonna 2002 ja sen lisäksi hän on opiskellut Taideteollisessa korkeakoulussa taidekasvatusta sekä Oriveden opiston kuvataide-linjalla.

Samuli Heimosen töitä löytyy muun muassa Helsingin kaupungin taidemuseon, Tampereen taidemuseon, Salon taidemuseon, Tuusulan taidemuseon, Kouvolan taidemuseo Poikilon ja Paulon säätiön kokoelmista. Julkisesti Samuli Heimosen teoksia on esillä Porvoon kirjastossa ja Kangasalan lukiossa.

Ensimmäisen yksityisnäyttelynsä hän piti vuonna 2000. Yhteisnäyttelyihin niin Suomessa kuin ulkomailla hän on osallistunut vuodesta 1998 lähtien.Samuli Heimonen valittiin Vuoden nuoreksi taiteilijaksi vuonna 2008, ja hänet on lisäksi palkittu Tapperien Taideseuran mitalilla vuonna 2003. Heimonen asuu ja työskentelee Jyväskylässä.

Ville Ojanen on syntynyt vuonna 1972 Kaustisella. Ojanen aloitti viulunsoiton opinnot 1979 Juha Kankaan johdolla ja jatkoi niitä myöhemmin Mauno Järvelän oppilaana. Ojanen kirjoitti ylioppilaaksi 1991 Kaustisen Musiikkilukiosta, jonka jälkeen hän valmistui filosofian maisteriksi Jyväskylän Yliopiston Musiikin laitoksesta pääaineenaan musiikkikasvatus.

Ojanen on toiminut muusikkona ja säveltäjänä modernin kansanmusiikin parissa jo pari vuosikymmentä soittaen mm. Troka ja Folkkarit -yhtyeissä. Vuodesta 2004 alkaen Ojanen on tehnyt myös soolouraa yhdistellen muita musiikin genrejä kansanmusiikkiin. Hän on julkaissut 3 soololevyä, joista debyyttialbumi Rautavaara oli 2005 vuonna Teosto-palkinto ehdokkaana. Ojasen sävellyksiä ja musisointia on kuultu yli sadalla levyllä ja hän on kiertänyt muusikkona esiintymismatkoilla yli 20 maassa.

Ojasen tärkeimpinä sävellyksellisinä teoksina soololevyjen lisäksi voidaan pitää seuraavia: Henrik-kansanmusikaali 1997, Pellervo-seuran 100-vuotisjuhlan tilausteos Syränmaa 1999, Keinulauta 2008 Helsingin Kaupunginteatteriin, Tämän Kosken Lapset -dokumentti 2012, Kaipuun Karuselli 2012 Jyväskylän Kaupunginteatteriin ja Konsertto trumpetille ja kansanmusiikkiorkesterille 2014. Näiden lisäksi musiikkia on syntynyt useisiin tanssiteoksiin, näytelmiin ja tv-sarjoihin. Tällä hetkellä Ojanen toimii 5-vuotisella taiteilija-apurahalla kotipaikkanaan Saarijärvi.

Lisätietoja teoksesta ja tekijöistä:
Ville Ojanen 050 352 5162 / ville.ojanen at kotinet.com
Samuli Heimonen 040 500 1909 / samuli.heimonen at gmail.comYstävällisin terveisin,
Mari Lehtosalo

Mari Lehtosalo
amanuenssi
puh. 020 615 4050, mari.lehtosalo(at)kouvola.fi

KOUVOLAN KAUPUNKI ● Hyvinvointipalvelut ● Museopalvelut
POIKILO-museot
Kouvola-talo
Varuskuntakatu 11, 45100 Kouvola
www.poikilo.fiLisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta