[Nayttelyposti] Joulupuun päivä aloittaa joulukauden Lustossa 28.11.

Anne Kaljunen anne.kaljunen at lusto.fi
Ma 23.Loka. 08:53:45 EET 2015


TIEDOTE
23.11.2015 Punkaharju

Joulupuun päivä Lustossa lauantaina 28.11. klo 10-16

Metsämuseo Luston perinteinen joulunavaustapahtuma Joulupuun päivä järjestetään ensimmäisen adventin alla. Joulupuun päivä on tehty iloisista ihmisistä, yhdessäolosta, joulupuuron tuoksusta ja kutkuttavasta joulunodotuksesta. Tapahtumaan odotetaan yli tuhatta kävijää.

Joulupuun päivänä Luston näyttelytilat muuntuvat joulumyyjäisten pitopaikaksi. Suositulle Joulutorille on ilmoittautunut mukaan yli 40 myyjää. Myyntipöytiä kannattaakin katsella tulevaa joulua silmällä pitäen, sillä Joulutorilta voi kääriä pakettiin paikallisten taitajien tekemiä käsitöitä, koruja, lapasia, sukkia tai muita hyödyllisiä tuotteita, joista on saajalleen iloa pitkään. Omaan joulupöytään Joulutorilta voi hankkia vaikkapa suolaisia ja makeita leivonnaisia ja muita herkkuja.

Lustossa on päivän aikana paljon ohjelmaa koko perheelle. Lapsille suunnatussa pienoisnäytelmässä Uudet jäljet hangella metsän eläimet kummastelevat hangelle ilmestyneitä salaperäisiä jälkiä ja ryhtyvät salapoliiseiksi. Näytelmää esitetään Myyttisessä metsässä klo 11.00, 12.30 ja 14.00. Luston Tallitonttukin on jo aloittanut jouluvalmistelut, ja saapuu kertomaan satuja lapsille klo 10.30, 11.30, 13.00 ja 14.30.

Mukavaa hyörinää on odotettavissa myös Joulupuun päivän perinteisissä työpajoissa. Askartelupajassa tehdään jouluisia pakettikortteja ja kynttilä-, kranssi- ja seppelepajoissa kävijät pääsevät kokeilemaan mehiläisvahakynttilöiden ja havukranssien valmistusta pientä materiaalimaksua vastaan.

Tänä vuonna Joulupuun päivä laajenee Luston piha-alueelle. Laavulle, Luston lammen rantaan, tehdään rakovalkeat, joiden äärellä voi paistaa makkaraa ja nauttia nokipannukahvia pipareiden kera. Piha-alueella pääsee myös hevosajelulle.

Ravintola Lustossa on myynnissä joulupuuroa ja muita jouluisia herkkuja.

Joulupuun päivän Joulutori ja ohjelma klo 10-16. Luston näyttelyt ja Luston Puoti avoinna klo 10-17. Tapahtumaliput: 4 EUR aikuiset, 2 EUR lapset, perhelippu 2 aikuista ja lapset 4-15 vuotta 10 EUR. Myynnissä myös kausilippu vuodelle 2016: normaali sisäänpääsylippu + 2 EUR.

Tiedote- ja kuvamateriaali:

www.lusto.fi<http://www.lusto.fi/>,
www.lusto.fi/yhteystiedot/medialle<http://www.lusto.fi/yhteystiedot/medialle>

Lisätietoja:

Anne Kaljunen
tiedottaja, FM
p. 044 034 5107
s-posti: anne.kaljunen at lusto.fi<mailto:anne.kaljunen at lusto.fi>

LUSTO - Suomen Metsämuseo
Lustontie 1
58450 Punkaharju
p. + 358 15 345 100
www.lusto.fi<http://www.lusto.fi/>
www.facebook.com/lusto.fi<http://www.facebook.com/lusto.fi>

Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta