[Nayttelyposti] Taiteilija Riitta Ikosen postitaide-näyttely Postimuseoon

Helena Pärssinen helena.parssinen at postimuseo.fi
Pe 20.Loka. 14:25:52 EET 2015


Postimuseossa Vapriikissa avautuu taiteilija Riitta Ikosen Mail Art - Art Mail -näyttely 27.11.  Näyttely koostuu yli 200 eri puolilta maailmaa postitse lähetetystä postikortin kokoisesta taideteoksesta. Ars Fennica ehdokkaana vuonna 2013 olleen taiteilijan postitaidenäyttely on nyt ensi kertaa esillä Suomessa 28.2.2016 saakka.
Teokset on kasattu kokoon liimalla, teipillä tai rautalangalla muun muassa syömäpuikoista, nuppineuloista, kaarnasta, rapylästä, linnunpesistä, puhelinlangasta, paperisilpusta, pesukoneen nukasta, serpentiinistä, saksista, merilevästä ja postitettu ilman kirjekuoria. Jokainen teos saa lopullisen muotonsa vasta postin käsittely- ja kuljetusprosessin aikana. Yli 200:sta postikorttina lähetetystä taideteoksesta vain tusina on jäänyt saapumatta perille.
Ensimmäinen puusta porattu kortti lähti matkaan vuonna 2003, jolloin taiteilijan BA tutkinnon tutor, Margaret Huber asetti oppilailleen projektin 'Location, Vocation, Vacation' Brightonin yliopistossa. Projekti toimii Ikoselle päiväkirjana ja matkojen ja muistojen punaisena lankana. Kokoelma karttuu pikkuhiljaa, sillä Ikonen lähettää postikortteja edelleen samalle vastaanottajalle. Margaret Huber palauttaa perille tulleet teokset taiteilijalle muutaman vuoden välein.
Riitta Ikonen (s.1981) on Kouvolasta kotoisin oleva suomalainen nykytaiteilija. Ikonen valmistui Lontoon Royal College of Artista 2008. Hän on osallistunut näyttelyihin ympäri maailman mm. Kiasmassa, Norjan ja Grönlannin kansallisgallerioissa, Pariisin, Tukholman ja Oslon kulttuuri-instituuteissa, New Yorkissa ja Soulissa.
*****
Helena Pärssinen
viestintäsuunnittelija
Postimuseo
Häkiläpolku 3, 33100 Tampere
puh. 0400 806909
helena.parssinen at postimuseo.fi<mailto:helena.parssinen at postimuseo.fi>
www.postimuseo.fi<http://www.postimuseo.fi/>

Postimuseo kuuluu Trafiikki-museoihin www.trafiikki.fi<http://www.trafiikki.fi/>
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta