[Nayttelyposti] Merijalin tehtaan historiaa esillä Pohjois-Pohjanmaan museossa

Keskitalo Arja - Pohjois-Pohjanmaan museo Arja.H.Keskitalo at ouka.fi
Ti 3.Loka. 12:10:19 EET 2015


Imelä ku kompiainen - Merijalin perustamisesta 100 vuotta
Pienoisnäyttely Pohjois-Pohjanmaan museossa 10.1.2016 saakka
Viime vuosisadalla Tuiran kaupunginosassa Oulussa sijaitsi Merijalin tehdas, joka valmisti makeisia, elintarvikkeita, kodinhoito-, hygienia- ja kosmeettisia tuotteita. Tehtaan ja yrityksen värikkääseen historiaan liittyy sekä ylä- että alamäkiä, useita satoja tuotteita, rohkeita omistajia ja ahkeria työntekijöitä. Lähes 80 vuoden ajan Merijal tuotti mielihyvää kuluttajille, ja monen menestystuotteen valmistaminen jatkuu edelleen.
Pohjois-Pohjanmaan museon pienoisnäyttelyssä pääsee tutustumaan Merijalin taipaleeseen. Museon kokoelmissa on runsaasti tehtaan makeispakkauksia, tuotteiden mainospainolaattoja, tuotekansioita sekä pienesineitä. Merijalin historiaan liittyviä valokuvia on museolle kertynyt myös entisiltä makeistehtaan työntekijöiltä.
Aiheesta enemmän näyttelyn nettisivuilla<http://www.ouka.fi/oulu/ppm/imela-ku-kompiainen-merijalin-perustamisesta-100-vuotta>
Lisätietoja:
Kokoelma-amanuenssi Jonna-Maria Mölläri, jonna.mollari(at)ouka.fi puh. 044 703 7185

Karamellia merkitsevä kompiainen-sana on Oulun murteessa muistona ajoista, jolloin kaupunki satamineen houkutteli ulkomaalaisia laivoja.
Kerrotaan, että ranskalaiset merimiehet osoittivat kaupassa myynnissä olleita makeisia kysyen niiden hintaa "Combien?" eli "Kuinka paljon?".


Syksyisin terveisin,

Arja Keskitalo
museolehtori
Pohjois-Pohjanmaan museo
Oulun Museo- ja tiedekeskus Luuppi

Puh. 044 703 7159
email. arja.h.keskitalo at ouka.fi<mailto:arja.h.keskitalo at ouka.fi>

www.ouka.fi/ppm<http://www.ouka.fi/ppm>
Facebook<https://www.facebook.com/PohjoisPohjanmaanMuseo?ref=ts&fref=ts>


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta