[Nayttelyposti] Valokuvan tanssi 19.5.-27.9.2015 Emil Cedercreutzin museossa

Satu Tenhonen Satu.Tenhonen at harjavalta.fi
Pe 15.toukokuu. 08:59:06 EEST 2015


VALOKUVAN TANSSI
19.5. - 27.9.2015 Emil Cedercreutzin museossa 

Tiistaina 19.5.2015 Emil Cedercreutzin museossa Harjavallassa avautuu vaihtuva näyttely Valokuvan tanssi, joka johdattaa katsojan tanssin ja tanssivalokuvan maailmaan. Valokuvan tanssi on kuopiolaisen Victor Barsokevitsch-valokuvakeskuksen ja Riitta Raatikaisen tuottama kiertonäyttely, joka luo läpileikkauksen suomalaisen tanssivalokuvauksen historiaan viimeksi kuluneiden sadan vuoden ajalta. Näyttely on avoinna yleisölle Emil Cedercreutzin museon Ilmari-salissa 27.9.2015 saakka. 

Victor Barsokevitsch -valokuvakeskuksen tuottama Valokuvan tanssi -kiertonäyttely perustuu samannimiseen tutkimus- ja julkaisuhankkeeseen, joka toteutettiin 1990-luvun puolivälissä usean valokuva- ja tanssialan arkiston ja instituution yhteistyönä. Pääosin Suomen kulttuurirahaston tuella toteutettuun hankkeeseen liittyi laaja tutkimus- ja kirjoitustyö sekä niihin perustuva kirjan, valokuvanäyttelyn ja digitaalisen tietokannan valmistaminen. Myöhemmin valmistui myös aihetta käsittelevä kiertonäyttely.  

Emil Cedercreutzin museossa nyt avautuva valokuvanäyttely luo läpileikkauksen suomalaisen tanssivalokuvauksen historiaan viimeksi kuluneiden sadan vuoden ajalta kertoen kahden visuaalisen taiteen ilmaisumuodon, valokuvan ja taidetanssin yhteistä tarinaa. Näyttelyssä tanssin ja valokuvan tarina kulkevat rinnan, toisiaan leikaten, toisistaan ja koko suomalaisen kulttuurin kehityksestä valokuvan keinoilla kertoen. Näyttely sisältää useiden eri kuvaajien mustavalko- ja värikuvateoksia pitkältä ajalta; näyttelyyn tulevista valokuvista vanhin on vuodelta 1918 ja uusin vuodelta 1997.

Näyttely sisältää 63 valokuvaa. Mukana on teoksia seuraavilta kuvaajilta: Victor Barsokevitsch, Rainer Sopanen, Ivar Helander, Kuvaamo Apollo, Aarne Pietinen, A.J. Tenhovaara, Sakari Viika, Taisto Tuomi, Ädhäm Fethulla, Antero Takala, Arto Tulima, Markku Niskanen, Stefan Bremer, Kari Hakli, Petri Kaipiainen ja Veikko Kankkunen. 

Tervetuloa!

Lisätiedot ja lehdistökuvat: 
Museoamanuenssi Satu Tenhonen, Emil Cedercreutzin museo, p. 044-432 5350, satu.tenhonen at harjavalta.fi.  --
Ystävällisin terveisin, 

Satu Tenhonen
Museoamanuenssi
Harjavallan kaupunki / Emil Cedercreutzin museo
Museotie 1
29200 HARJAVALTA

satu.tenhonen at harjavalta.fi
p. 044 432 5350

Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta