[Nayttelyposti] Linnut saavat kodin Metsästysmuseon Pönttöpäivässä 28.3.2015

Suomen Metsästysmuseo info at metsastysmuseo.fi
Pe 27.Maalis. 14:50:00 EET 2015


Pönttöpäivä Suomen Metsästysmuseolla lauantaina 28.3.2015 klo 10 - 14


Naulaa ja naputa linnuille koti!

Huippusuosittu Pönttöpäivä järjestetään Suomen Metsästysmuseolla lauantaina 28.3. kello 10 - 14. Pönttöpäivänä kävijät voivat naulata ja naputtaa itselleen linnunpöntön Versowood Oy:n lahjoittamasta puutavarasta.

Välivuoden jälkeen tapahtuma on palannut jälleen Metsästysmuseon kalenteriin. Viime vuonna Pönttöpäivää ei järjestetty museon perusnäyttelyuudistuksen vuoksi. Nyt pönttöväki on taas liikkeellä muuttolintujen tapaan virkeänä ja innokkaana. Pöntön rakennuksessa opastavat Hyvinkään-Riihimäen Seudun Ammattikoulutussäätiön (HRAKS) väki sekä Kanta-Hämeen Lintutieteellisen Yhdistyksen vapaaehtoiset asiantuntijat. HRAKS:n Nuorten työpaja on sahaillut ja porannut pönttötarpeet etukäteen, joten oman lintukodon kokoaminen vaatii vain vähän naputtelua.

Uutuutena pönttösorvi

Uutta vuoden 2015 Pönttöpäivässä on pönttösorvi, jonka tuo paikalle Suomen Metsästäjäliiton Uudenmaan piiri. Metsästäjät valmistavat sorvilla telkänpönttöjä näytöstyyliin. Tapahtuma on osa Suomen Metsästäjäliiton Pönttötempausta, joka on metsästäjien valtakunnallinen ponnistus. Metsästäjäliiton piirit ja jäsenseurat järjestävät kevään aikana pönttötapahtumia eri puolilla Suomea, ja Uudenmaan piirin osallistumisen myötä Metsästysmuseon Pönttöpäivä on osa tempausta.

Tapahtumassa Kanta-Hämeen Lintutieteellinen Yhdistys esittelee ja myy erikoisempia pönttömalleja. Museokauppa puolestaan myy suosittuja teräksisiä lentoaukon suojalevyjä. Museokaupassa asioiminen ei vaadi pääsymaksun lunastamista.

Pönttöpäivä on myös hyvä tilaisuus tutustua Metsästysmuseon näyttelyihin, sillä näyttelytiloihin pääsee Pönttöpäivänä puoleen hintaan. Vaihtuvana näyttelynä on Jorma Luhdan luontokuvanäyttely Vaeltajat, jossa pääsee tutustumaan Lapin tunturiylänköjen maisemiin ja eläimiin. Alueen palsasuot ovat varsinainen muuttolintuparatiisi, jonka elämää Luhta kuvaa näyttelyssään taidolla.

Pönttöpäivä oli alunperin riihimäkeläisen Paloheimo Oy:n perinne, jossa kaupunkilaisille jaettiin pönttötarpeita sahan varastosta. Suomen Metsästysmuseo herätti tapahtuman uudelleen henkiin keväällä 2010 yhteistyössä Versowood Oy:n kanssa.


YHTEISTYÖSSÄ:

Versowood Oy


Lisätietoja:

Hyvinkään-Riihimäen Seudun Ammattikoulutussäätiö
työnjohtaja Manu Tynkkynen, p. 050 415 3412, manu.tynkkynen(at)hraks.fi

Kanta-Hämeen Lintutieteellinen Yhdistys ry
Kalervo Viitanen p. 050 505 1003, kalervo.viitanen(at)elisanet.fi

Suomen Metsästäjäliiton Uudenmaan piiri
Tiina Eklund 040 761 0175, tiina.eklund(a)meto-ry.fi

Ilja Koivisto
museopalvelupäällikkö / Head of Public Relations & Communications
Suomen Metsästysmuseo / The Hunting Museum of Finland
Tehtaankatu 23 A
11910 Riihimäki
Tel.  +358 (0) 19 722 287
ilja.koivisto at metsastysmuseo.fi<mailto:ilja.koivisto at metsastysmuseo.fi>
www.metsastysmuseo.fi<http://www.metsastysmuseo.fi/>

Olemme myös Facebookissa!
http://www.facebook.com/Suomen.Metsastysmuseo




Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta