[Nayttelyposti] Seurasaaren juhannusvalkeilla urbaani juhannussalko ja tulitaidetta

Riikka Vilén riikka.vilen at seurasaarisaatio.fi
Pe 5.Kesä. 13:29:15 EEST 2015


Seurasaaren juhannusta värittävät urbaani juhannussalko ja tulitaide – kaupunkijuhannuksen viettoon vesibussilla Kaivopuistosta

Juhannuksen vietto Seurasaaressa kuuluu monen helsinkiläisen perinteisiin. Myös yhä useampi matkailija haluaa kokea tunnelmallisen kaupunkijuhannuksen. Juhannusjuhlan voi aloittaa nauttimalla merimatkasta: juhannuksena käynnistyy kauan kaivattu vesibussiliikenne Kaivopuistosta Seurasaareen.


Tänä juhannuksena Seurasaaren perinteisten juhannussalkojen rinnalle kohoaa urbaani juhannussalko. Kaikille avoin suunnittelukilpailu käynnistyi viime juhannuksena. Yhdentoista ehdokkaan joukosta finalistit ja voittajan on valinnut muotoilija Stefan Lindfors. Juhannussalon suunnittelukilpailun voittajatyö julkistetaan tapahtumassa. 


Perinteisten juhannussalkojen rakentamistalkoisiin on mahdollista osallistua juhannusviikolla.

Tulitaidetta perinnekokkojen rinnalla

Seurasaaren perinteiset, maakunnalliset kokot rakentaa kokkomestari Väinö Hiltunen 1970-luvulla teetettyjen ohjeiden ja piirustusten mukaan. Tänä juhannuksena yhdeksän perinnekokkoa saavat rinnalleen elämystaiteilija Marika Walldénin suunnitteleman Ukkosen henki -tuliveistoksen. Lähes nelimetrisen veistoksen innoittajina ovat toimineet linnat, taruhahmot ja myyttinen kalevalaisuus.


Perinteiset kokot syttyvät klo 21 alkaen kokkorannassa, Ukkosen henkeä voi ihailla Seurasaarelle johtavan sillan kupeessa klo 22.30 alkaen. Tuliveistos palaa noin tunnin ajan.


Jo kävelymatka sillan yli saareen ja juhlapaikalle on elämys. Reitin varrella on monipuolista ohjelmaa sekä lapsille että aikuisille: taontanäytöksiä, kalevalaista jäsenkorjausta, perinteisiä juhannustaikoja, leikkejä ja musisointia. Hervottomista esityksistään tunnettu Puhti, Anne-Mari Kivimäki ja Reetta-Kaisa Iles, hämmentävät juhannuksen perinteitä Midsummer Showcase -ilottelussa juhlakentällä. Tuttuun tapaan juhannusvalkeilla viettää hääjuhlaansa myös juhannuksen morsiuspari. 


Juhannusherkkuja uusin maustein

Tänä juhannuksena urbaanit sävyt limittyvät perinteisen juhannuksen viettoon. Tämä näkyy paitsi juhannuksen ohjelmassa, myös ruokatarjonnassa. Grillattu porsaan niska saa seurakseen ketunleipää, hiillostettu lohi sillikreemiä ja tillinäkkileipää ja naposteltavat juureslastut dipataan rucolakastikkeeseen. Perinteistä makkaraa ei ole unohdettu, mutta sekin tarjoillaan uusin maustein. Uudistuneen juhannusmenun Seurasaarelle on suunnitellut helsinkiläinen Catering Ceidas.


Seurasaaren juhannusvalkeat 19.6.2015 klo 16.00 – 01.00 www.seurasaarenjuhannusvalkeat.fi 


Hintatiedot

Aikuinen 20 €, alle 15-vuotiaat veloituksetta aikuisen seurassa.


Aikuinen + yhdensuuntainen venematka 27 €

Alle 15-vuotiaat lapset + yhdensuuntainen venematka 3,50 €

Lipunmyynti Seurasaaren sillalla aattona klo 12 alkaen, ennakkoliput ovat jo myynnissä: www.lippu.fi 


Liikenneyhteydet

Bussi 24 Helsingin keskustasta Seurasaareen tihennetyin vuoroin, viimeinen vuoro lähtee Seurasaaresta klo 01.30, aikataulut HSL.fi 


Vesibussi liikennöi Helsingin Merisatamasta (Kaivopuiston laituri) Seurasaareen ja takaisin klo 15-23.00 www.aavalines.fi 

Seurasaareen pääsee erinomaisesti myös pyörällä.

Juhannustunnelmaan pääsee virittäytymään jo juhannusviikolla järjestettävillä juhannussalkotalkoilla, sankakokkokurssilla ja kansantanssitapahtumilla.

Ystävällisin terveisin
Riikka Vilén
Assistentti
Seurasaarisäätiö
Huvila 3, Seurasaari
00250 Helsinki
p. (09) 484 511
riikka.vilen(at)seurasaarisaatio.fi
www.seurasaarisaatio.fi


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta