[Nayttelyposti] Kasarikoti näyttää Asuntomessuilla 1980-luvun parhaat!

Tarkiainen Katja katja.tarkiainen at vantaa.fi
Pe 3.Heinä. 09:01:59 EEST 2015


TIEDOTE 3.7.2015


Kasarikoti on Kivistön <3

Vantaan kaupunginmuseon Kasarikodissa pääsee tutustumaan 30 vuoden takaiseen tunnelmaan ja sisustukseen. Asunto löytyy Vantaan Asuntomessuilta VAV Asunnot Oy:n Opaali-kerrostalosta (Lipputie 14 C).

Kasarikoti on suunniteltu nelihenkiselle vantaalaiselle perheelle, vanhemmille ja kahdelle lapselle. Kodissa eletään kesää 1985 ja luvassa on todellinen nostalgiamatka. Kodin sisustuksen suunnittelussa on tehty yhteistyötä Metropolia ammattikorkeakoulun sisustusarkkitehtuuriopiskelijoiden Josefiina Forssin, Kia Koposen ja Jonna Teeriojan kanssa.

Museon Kasarikodissa saa hypistellä vaatteita, kurkistella rohkeasti kaappeihin, lukea lehtiä ja kuunnella hittimusaa. Peilipöydän ääressä voi myös kokeilla trendikkään kreppikampauksen muotoilemista. Kodin somistamisessa on ajalle tyypilliseen tapaan kerroksellisuutta, sillä sisustusta harvoin uusittiin yhdellä kertaa. Esillä onkin montaa eri tyyliä ja kodissa näkyy myös jälkiä elämisestä.

Yhtenä esimerkkinä Kasarikotiin valikoiduista esineistä on Walt Disney'n Ilma-set, Mikin puhalluspallopeli, jonka museo sai lahjoituksena vantaalaiselta perheeltä. Lelun ideana on kuljettaa palloa ilmavirran avulla maaleja kohti. Lelua on myyty Rautakirja Oy:n kioskeissa 1980-luvulla. Rautakirja Oy:n pääkonttori on ollut vuodesta 1972 lähtien Koivuvaarassa Länsi-Vantaalla.

Kodissa olevat museoesineet kertovat asumisesta ja työstä Vantaalla. Vaikka Kasarikoti sijaitsee kerrostalossa, oli nykyisellä Kivistön asuntomessualueella 1980-luvulla lähinnä omakotitaloja. Kylämäisessä kasvuympäristössä seurana oli paljon samanikäisiä lapsia. Alueen palvelut olivat kohtalaisen hyvät; oli ruokakauppoja, pankki, baari, posti, kukkakauppoja ja kioski. Töissä käytiin yleensä oman asuinalueen ulkopuolella.


Vantaan kaupunginmuseon Kasarikodissa pääsee ihmettelemään 1980-luvun alkupuolen sisustuksellisia kaunistuksia ja kauhistuksia. Kasarikoti on avoinna yleisölle Asuntomessujen aikaan 10.7.-9.8. päivittäin klo 10-18 sekä 5.-6.8. klo 10-20. Lehdistöpäivänä 9.7. kohteeseen pääsee tutustumaan klo 9-16.

Yhteistyössä: Vantaan kaupunginmuseo, VAV Asunnot Oy, Metropolia ammattikorkeakoulu, Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy


Yhteyshenkilöt:
Marika Tarkiainen (Vantaan kaupunginmuseo) puh. 050 303 2893, katja.tarkiainen at vantaa.fi<mailto:katja.tarkiainen at vantaa.fi>
Kasarikoti puh. 09 839 26020 (10.7.-9.8.)

Katso Kasarikotia myös:
http://twitter.com/VantaaKaupMuseo
https://instagram.com/vantaakaupmuseo
http://muistaakseni.blogspot.fi<http://muistaakseni.blogspot.fi/>

Ystävällisin terveisin,

M a r i k a  T a r k i a i n e n
museoamanuenssi
____________________________________________
Vantaan kaupunginmuseo | Vanda stadsmuseum
Kultuuripalvelut | Kulturtjänst
Vantaan kaupunki | Vanda stad

Hertaksentie 1 | Hertasvägen 1, 01300 Vantaa | Vanda
puh. | tfn: +358 50 303 2893
email: katja.tarkiainen(at)vantaa.fi
www.vantaa.fi/kaupunginmuseo<http://www.vantaa.fi/kaupunginmuseo>
www.facebook.com/VantaanKaupunginmuseo<http://www.facebook.com/VantaanKaupunginmuseo>
http://twitter.com/VantaaKaupMuseo
https://instagram.com/vantaakaupmuseo
http://muistaakseni.blogspot.fi<http://muistaakseni.blogspot.fi/>Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta