[Nayttelyposti] Porvoon taiteilijaseuran 10-vuotisjuhlanäyttely LINK - Ystävyys - Vänskap - Friendship 18.6.-30.8.2015

Porvoon taidehalli taidehalli at porvoo.fi
To 2.Heinä. 11:50:32 EEST 2015


LINK - Ystävyys - Vänskap - Friendship 

Porvoon taiteilijaseuran 10-vuotisjuhlanäyttely
18.6.-30.8.2015Porvoon taiteilijaseuran juhlavuoden näyttelykokonaisuuden teema on ystävyys.

LINK - Ystävyys - Vänskap - Friendship -näyttelyyn osallistuvat Porvoon taiteilijaseuran jäsenet ovat valinneet työparikseen ystävän: taiteilijakollegan tai -ryhmän. Ystävä voi olla kuvataiteilija tai muu taiteen alan edustaja - kirjailija, säveltäjä, äänisuunnittelija - mutta myös yhteisötaideteoksen tekijäjoukko.

LINK - Ystävyys - Vänskap - Friendship on esillä Porvoon Taidehallissa ja Galleria Kulmassa Taidetehtaalla sekä Galleria Vanha Kappalaisentalolla. Osa teoksista sijaitsee Taidetehtaan ja jokirannan tuntumassa Porvoon Länsirannan alueella. Tapahtumaan liittyviä teoksia on myös Pirttisaaressa ja Myrskylässä.

Näyttelyn kuraattorina on toiminut kuvataiteilija Kaisu Koivisto.

"Vaikka taiteilijan työskentely mielletään usein yksin puurtavan erakon työksi, osa siitä on työskentelyä yhdessä erilaisten toimijoiden kanssa. Ystävien ja perheen henkinen tuki on ensiarvoisen tärkeää, samoin tekninen osaaminen ja apu. Suurissa hankkeissa kuten julkisissa teoksissa suunnittelu ja projektin johtaminen on taiteilijan harteilla. Näyttely muistuttaa myös siitä, miten paljon vapaaehtoistyötä taiteilijat tekevät taiteilijaseuroissa - yhteistyössä on voimaa," Kaisu Koivisto pohtii näyttelyn teemaa.

Näyttelyssä ovat mukana: Malena Granqvist & Ystävät, Sade Hiidenkari & Annika Ihalainen, Ylva Holländer & Maija Albrecht, Geografiaa-työryhmä Majbritt Huovila & Laura Hyyti ja Tuula Heikkilä & Paula Nordfors, Petri Hytönen & Jenni Tuominen, Kirsi Kaulanen & Aaron Heino, Tiina Kolehmainen, Anne Lihavainen & Sampo Kylmänen, Irmeli Mäkilä & Ann Sundholm, Saara Piispa & Paula Lehtonen, Antti H. Raatikainen, Ulla Repo & Justus K, Anitta Ruotsalainen, Paula Salmela & Heli Ryhänen, Aino Ulmanen & Raimo Virtala, Jarmo Vellonen & Epa Tamminen sekä Sari Vuorenpää & Tero Liukkonen.

Porvoon taiteilijaseura kiittää sydämellisesti näyttelyn ystäviä ja tukijoita Svenska Kulturfondenia, Suomen Kulttuurirahastoa, Porvoon kaupunkia, Taiteen edistämiskeskusta, Aktiasäätiö Porvoota, tt-urex Oy:tä, Hartelaa, YIT:tä, Porvoon Taideyhdistystä ja Porvoon museota.

Aukioloajat:
Galleria Vanha Kappalaisentalo: ti-su 10-16
Porvoon Taidehalli: ti-pe 10-18, la-su 11-16, Kulma: ma-pe 10-18, la-su 11-16

Lisätietoja:
Porvoon taiteilijaseuran puheenjohtaja Tiina Kolehmainen, p. 040-0593292
www.porvoontaiteilijaseura.blogspot.com<http://www.porvoontaiteilijaseura.blogspot.com>PORVOON TAIDEHALLI
BORGÅ KONSTHALL
Yrjö A. Jäntin taidekokoelma/
Yrjö A. Jänttis konstsamling
Taidelainaamo Konsta/ Artoteket Konsta
Galleria Kulma / Galleri Hörnan

Avoinna / Öppet

ti-pe klo 10-18 / tis-fre kl. 10-18

la-su klo 11-16 / lör-sön kl.11-16


Taidetehdas, Läntinen Aleksanterinkatu 1/
Konstfabriken, Västra Alexandersgatan 1
06100 Porvoo / Borgå
Puh./tfn. 040 7309 273
taidehalli at porvoo.fi
www.porvoo.fi/kulttuuri/nayttelyt<http://www.porvoo.fi/kulttuuri/nayttelyt>, www.borga.fi/kultur/<http://www.borga.fi/kultur/utstallningar>
www.taidetehdas.fi<http://www.taidetehdas.fi>/fi/tapahtumat/nayttelyt/<http://www.taidetehdas.fi/fi/tapahtumat/nayttelyt/>


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta