[Nayttelyposti] BART valokuvataidetta Hyvinkään taidemuseossa

Ilola Merja Merja.Ilola at HYVINKAA.FI
Pe 13.Helmi. 13:58:21 EET 2015


[HTM_Arffman]
Hyvinkään taidemuseo/Kaapon galleria
Tamperelaisen valokuvataiteilijan Jari Arffmanin näyttely tuo Hyvinkäälle kahden paikallisen yhtiön Kone Industrial Oy:n ja SKS Connecto Oy:n henkilökunnasta ja tehdaslaitoksista otettuja valokuvia. Jari Arffman on kuvannut valokuvat vuosina 2007 ja 2010. Valokuvataiteilija Jari Arffman on ollut luomassa meillä Suomessa aivan uudenlaista dokumenttivalokuvan muotoa, BARTia eli Business Art -valokuvataidetta. Ensimmäiset BART valokuvateokset  Arffman kuvasi 10 vuotta sitten.  BART-valokuvataiteilijana hän kuvaa yritysten työntekijöitä työnsä ääressä miljöömuotokuvan tavoin. Kohteena ovat myös tehdasmiljööt, työhuoneet tai varastojen logistinen selkeys ja täsmällisyys. Hän kuvaa maailmaa, joka useimmille meille saattaa olla yllättävän outo.  Arffman valokuvaa myös työn tuloksia, kuten koneita ja erilaisia laitteita - nekin mitään lisäämättä tai poistamatta. Hänen kiinnostuksensa kohdistuu BART-valokuvataiteilijana myös tehdasarkkitehtuuriin. Mustavalkoisina kuvat ovat aidompia ja koskettavampia, vailla värien tuomaa ylimääräistä estetiikkaa.
BART-valokuvateoksille on ominaista suoruus, konstailemattomuus ja pyrkimys tinkimättömään taiteelliseen laatuun. Valokuvateosten vaikuttavuus perustuu juuri tuohon näennäiseen yksinkertaisuuteen ja tapaan kuvata henkilöt lavastamatta tai sommittelematta, suoraan työn ääressä.
Valokuvataiteilija Jari Arffman kuvaa kinofilmille ja kehittää sekä vedostaa mustavalkoiset  valokuvat edelleen perinteisesti.

Lisätietoja amanuenssi Merja Ilola puh. 040 480 1776, merja.ilola at hvyinkaa.fi<mailto:merja.ilola at hvyinkaa.fi>Merja Ilola
amanuenssi/curator
Hyvinkään taidemuseo/Hyvinkää Art Museum
Hämeenk. 3 D, 05800 Hyvinkää
+358 (0)40 480 1776
merja.ilola at hyvinkaa.fi<mailto:merja.ilola at hyvinkaa.fi>
www.hyvinkaantaidemuseo.fi<http://www.hyvinkaantaidemuseo.fi/>

[HTM_Sipilainen]

[HTM_Arffman]Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta