[Nayttelyposti] talviloman lastenseikkailukierrokset Hyvinkäällä

Mustajärvi Sari Sari.Mustajarvi at HYVINKAA.FI
Ti 10.Helmi. 15:08:36 EET 2015


Seikkailuja lapsille hiihtolomaviikolla Hyvinkään museoissa: elämyksiä, mysteereitä, salaisuuksia


Suomen Rautatiemuseo, Hyvinkään kaupunginmuseo ja taidemuseo järjestävät vauhdikkaita draamakierroksia lapsille yhteistyössä Teatteri Vuohen kanssa.

Minne katosi asemapoika Frans, se selviää Rautatiemuseossa. Keisari Aleksanteri III matkustaa Suomen suuriruhtinaskuntaan keisarillisella junalla vuonna 1885. Keisarin junan pysähtyessä asemalla riittää vilinää ja vilskettä. Asemapäällikkö touhottaa järjestelyitä ja aseman nuorelle apupojalle, Fransille, on saapunut eriskummallinen postipaketti. Mutta missä Frans piileksii, ja mitä kummallinen paketti mahtaa sisältää?

Kaupunginmuseossa Villatehtaalla selviää Kytäjän kartanon kreivitär Marie Linderin salaisuus. Oikeastaan tällä arvoituksista ja kujeiluista pitävällä kartanonrouvalla on salaisuuksia roppakaupalla eikä vähäisin niistä suinkaan ole se, että hän on seikkaileva aikamatkaaja. Kreivittären matkassa kiemurrellaan läpi Hyvinkään historian ja päädytään lopulta.. arvaatkos minne? No sitäpä ei vielä kerrota - se on nimittäin yksi kreivittären salaisuuksista.

Onnistuuko Helene Schjerfbeck maalaamaan Halkopojan, sitä jännitetään taidemuseossa. Helene Schjerfbeck maalasi Hyvinkään vuosinaan erityisesti lapsia. Halkopoika eli Einari Mäkinen, kuten sisarensa Martta ja Katri olivat usein taiteilijan mallina.  Taiteilijan maalaaminen edistyy hyvin hitaasti, riittääkö lasten kärsivällisyys ja tuleeko maalaukset valmiiksi.


Kierrokset lapsille 3-6 v. klo 9.30 ja 11.00, yli 6 v. klo 13.00 ja 14.30. Aamupäivän kierroksille on hyvä osallistua oman aikuisen kanssa. Iltapäivän kierroksille suosittelemme lapsia osallistumaan ilman aikuisia.

17.2. Suomen Rautatiemuseo

Draamakierrokselle pääsee mukaan museon sisäänpääsymaksun hinnalla. Tiedustelut ja ennakkoilmoittautumiset museolehtori Inka Alénille: inka.alen at rautatiemuseo.fi<mailto:inka.alen at rautatiemuseo.fi> tai p. 040 862 5244. Osoite: Hyvinkäänkatu 9, 05800 Hyvinkää. Lisätietoja www.rautatiemuseo.fi/tapahtumat<http://www.rautatiemuseo.fi/tapahtumat>18.2. Hyvinkään kaupunginmuseo

Vapaa pääsy. Tiedustelut ja ennakkoilmoittautumiset su 15.2. mennessä kaupunginmuseo at hyvinkaa.fi<mailto:kaupunginmuseo at hyvinkaa.fi>. Osoite: Kankurinkatu 4-6, O2-talo I kerros, 05800 Hyvinkää.19.2. Hyvinkään taidemuseo

Vapaa pääsy. Tiedustelut ja ennakkoilmoittautumiset ma 16.2. klo 16 mennessä taidemuseo at hyvinkaa.fi<mailto:taidemuseo at hyvinkaa.fi> tai p. 040 480 1644. Osoite: Hämeenkatu 3 D 2. krs, 05800 Hyvinkää. Lisätietoja www.hyvinkaantaidemuseo.fi<http://www.hyvinkaantaidemuseo.fi>


terveisin,

Sari Mustajärvi

Amanuenssi

Hyvinkään kaupunginmuseo

Villatehdas, Kankurinkatu 4-6, 05800 HYVINKÄÄ PL 86, 05801 HYVINKÄÄ
p. 040 195 5510 sari.mustajarvi at hyvinkaa.fi<mailto:sari.mustajarvi at hyvinkaa.fi>

www.hyvinkaa.fi/kaupunginmuseo<http://www.hyvinkaa.fi/kaupunginmuseo>

Kokoelmamme netissä  www.muistaja.fi<http://www.muistaja.fi>Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta