[Nayttelyposti] Anneli Sipiläisen veistoksia Hyvinkään taidemuseossa

Ilola Merja Merja.Ilola at HYVINKAA.FI
Ti 10.Helmi. 08:50:46 EET 2015ANNELI SIPILÄINEN - KUVANVEISTÄJÄ

TAITEILIJAN 75-VUOTISJUHLANÄYTTELY

6.2.-29.3.2015
Hyvinkään taidemuseo


"Mikään ei niin inspiroi kuin puun, saven, kipsin, maalien ja vaikkapa pölyn tuoksu."
Anneli Sipiläinen

Maamme keskeisiin kuvanveistäjiin kuuluvan Anneli Sipiläisen (1940) näyttelyssä on teoksia koko hänen taiteilijauraltaan. Uusin teos on valmistunut juuri tähän näyttelyyn.  Anneli Sipiläisen työskentelyä on hallinnut kaksi klassista veistäjän materiaalia pronssi ja puu. Hän on myös välillä kokeillut muitakin materiaaleja kuten betonia ja terrakottaa. Valmistuttuaan hänen teoksensa eivät ole olleet kuitenkaan perinteisiä, vaan niissä on aina vahva taiteilijan omintakeinen, uutta luova kädenjälki.
Hänen veistoksensa elävät vahvasti tilassa. Anneli Sipiläinen on etsinyt pronssiveistoksissaan realismiin pitäytyen sulavaa liikettä, rytmiä, plastista muotoa ja pinnan eloisaa muotoilua. Ihminen on ollut taiteilijalle keskeinen aihe ja sen piiristä voidaan erityisesti ottaa esille välittömät ja makeilettomat lapsikuvat. Erityisen taitava Anneli Sipiläinen on ollut hienovaraisen liikkeen ja tasapainon ilmentäjä pronssisveistoksissa. Taiteilija on myös rohkeasti irrottautunut parinteisistä aiheista kohti abstraktimpaa muotokieltä. Usein hänen veistoksissaan kohtaavat pyhä ja arkinen.
Anneli Sipiläisen veistäjän käsissä puu taipuu suuriksi monumentaaliveistoksiksi yhtä hyvin kuin pieniksi intiimeiksi teoksiksi. Sipiläinen sekä veistää puusta että hyödyntää luonnosta löydettyjä oksia ja puiden runkoja tai kierrätettyjä materiaaleja vaikkapa hirsiä.  Kärsivällisesti Anneli Sipiläinen työstää luonnonmateriaalista teoksen, jossa yhdistyvät taiteellinen näkemys sekä kunnioitus luontoa kohtaan.
Sunnuntaina 15.3. klo 14.00 kuvanveistäjä Anneli Sipiläinen on taidemuseolla kertomassa omasta taiteestaan ja omista teoksistaan..

Lisätietoja amanuenssi Merja Ilola puh. 040 480 480 1776, merja.ilola at hvyinkaa.fi<mailto:merja.ilola at hvyinkaa.fi>; museonjohtaja Sanna Teittinen puh. 040 571 0729, sanna.teittinen at hyvinkaa.fi<mailto:sanna.teittinen at hyvinkaa.fi>;
Merja Ilola
amanuenssi/curator
Hyvinkään taidemuseo/Hyvinkää Art Museum
Hämeenk. 3 D, 05800 Hyvinkää
+358 (0)40 480 1776
merja.ilola at hyvinkaa.fi<mailto:merja.ilola at hyvinkaa.fi>
www.hyvinkaantaidemuseo.fi<http://www.hyvinkaantaidemuseo.fi/>

[HTM_Sipilainen]

[HTM_Arffman]Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta