[Nayttelyposti] Vantaa esittelee hullun keräilijän kokoelmaa

Poutanen Marjo Marjo.Poutanen at vantaa.fi
To 5.Helmi. 14:12:20 EET 2015


Vantaa esittelee hullun keräilijän kokoelmaa

Taiteilija Risto Vilhusen alias Leonardo da Vilhun kokoelmista on avattu näyttely Vantaan kaupunginmuseossa. Hullun keräilijän aarteet -näyttelyssä on taidetta Picassosta ikoneihin ja miniatyyrimaalauksiin. Esillä on myös afrikkalaista, aasialaista sekä maya- ja inkaesineistöä. Näyttely kertoo 70-vuotisjuhlavuottaan viettävän Vilhusen keräämisen vimmasta ja kokoelmien muodostumisesta.


Vantaan kaupunginmuseossa avattiin tänään yleisölle Hullun keräilijän aarteet -näyttely. Se esittelee keräilyyn intohimoisesti suhtautuvan taiteilija Risto Vilhusen kokoelmia. Vilhusen keräämisen kohteita on monia: taulut, ikonit, hopea-, jugend- sekä eri maanosista peräisin olevat esineet. Kokoelma on laaja ja siitä osa on lahjoitettu Vantaan kaupungille vuonna 2009.

Vilhusen Vantaan kaupunginmuseolle lahjoittamaa etnografista esineistöä ja ikoneita on yhteensä noin 1 000 kappaletta. Yli 4 500 teoksesta koostuva taidekokoelma puolestaan on lahjoitettu Vilhusen lapsuudenkaupunkiin Kuopion taidemuseolle. Se sisältää hänen suomalaisten kollegoidensa teosten lisäksi muun muassa Marc Chagallin, Albrecht Dürerin, Francisco Goyan, Adriaen van Ostaden ja Pablo Picasson teoksia sekä painojäljennöksiä.

Hullun keräilijän aarteet -näyttelyssä on esillä kattava otos Vilhusen kokoelmien eri osa-alueita. Kävijä tutustuu niin maailman taiteen suurnimien teoksiin kuin Vilhusen kodin wc:n seinälle päätyneeseen miniatyyrikokoelmaan. Esillä on afrikkalaisia naamioita, lukuisia hopea-astiastoja sekä satoja ikoneita. Samalla näyttely kertoo tarinan Vilhusen keräilyn taustoista ja vaiheista.

Risto Vilhunen täyttää syksyllä 70 vuotta. Kaupunginmuseon näyttely on osa juhlavuoden näyttelykimaraa. Tänään avataan myös Tikkurilassa Galleria K:ssa Vilhusen omaa tuotantoa esittelevä Maisemankerääjä-näyttely.


Hullun keräilijän aarteet
5.2.-16.8.2015
ti-pe 10-17, la-su 11-16
VAPAA PÄÄSY
M a r j o  P o u t a n e n
Museoamanuenssi
____________________________________________
Vantaan kaupunginmuseo | Kulttuuripalvelut
Vantaan kaupunki

Tikkurilan vanha asema, Hertaksentie 1, 01300 Vantaa
Puh: 09 839 24189, Gsm: +358 50 310 5952
Email: marjo.poutanen(at)vantaa.fi
www.vantaa.fi/kaupunginmuseo<http://www.vantaa.fi/kaupunginmuseo>
http://muistaakseni.blogspot.fi
http://rocknvantaa.blogspot.fi

Facebook: Vantaan kaupunginmuseo
____________________________________________Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta