[Nayttelyposti] Koloryhmä Keuruun museossa

Pulkkinen Ritva Ritva.Pulkkinen at keuruu.fi
Ti 3.Helmi. 13:50:39 EET 2015


Koloryhmän näyttely Keuruun museossa 31.1. - 26.3.2015, avoinna ma - la 11 - 15 sekä  su 8.2. ja su 8.3. klo 12 - 14.

Koloryhmä on nimeään myöten saanut alkunsa Konginkankaan Käpykolosta. Siellä elokuvaohjaaja Mikko Niskasen erämaa-ateljeessa pidettiin kesällä 1981 kuvataideleiri. Järjestäjänä oli silloisen Keski-Suomen läänin taidetoimikunta, ja opettajiksi oli saatu taiteilijat Ulla Rantanen ja Jaakko Sievänen. Kurssilaisten innostus oli sitä luokkaa, että osa päätti jatkaa yhdessä maalausharrastustaan. Koloryhmä syntyi.

Nykyisin ryhmään kuuluvat Marjo Autio (Jyväskylä), Hannu Castrén (Jyväskylä) Hannele Enervi-Niemelä (Jyväskylä), Erkki Hirvelä (Jämsä), Eila Hokkanen (Kangasniemi), Lasse Hämekoski (Ikaalinen), Pertti Kalin (Jyväskylä), Juhani Kolari (Viitasaari), Liisa Kovala (Jyväskylä), Tapani Kumpunen (Viitasaari), Raili Lappi (Keuruu), Mervi Leijala-Marttila (Helsinki), Raija Mutanen (Imatra) Ulla Partanen (Jyväskylä), Ulla Tulonen (Keuruu), Pirkko Tuokko (Espoo) ja Carl Wargh (Mustasaari). Ulla Rantanen on ohjannut ryhmää kahden kesäleirin aikana (1991 ja 1996).

Koloryhmä karttaa turhaa järjestäytymistä; tärkeintä ovat yhteiset kokoontumiset. Ne vahvistavat itse kunkin uskoa ja kestävyyttä, ehkäpä taitoakin harrastuksen parissa. Kahden vuosittaisen viikonlopputapaamisen lisäksi järjestetään joka kesä viikon mittainen maalausleiri jossain päin Suomea, rannikolla tai sisämaassa. Kerran ryhmä oli Viron Haapsalussa ja kerran Vienan Karjalan Venehjärvellä. Kesällä 2005 maalausleiriä vietettiin Ranskan Pyreneillä St. Marsalissa ja syksyllä 2011 Treschiettossa Toscanassa.

Akvarellimaalaus on viime vuosina ollut suosituin taiteen laji, mutta toki muutakin tehdään: öljyväritöitä, piirroksia, grafiikkaa; myös savi, kivi ja puu ovat kololaisille tuttuja materiaaleja. Aihepiirit ja tyylilajit vaihtelevat. Monen lähtökohtana on luonto - miten se sitten ilmeneekin.

Keuruun museon Koloryhmän näyttelyssä on teoksia  17 koloryhmäläiseltä. Edellisen kerran ryhmä esittäytyi Keuruulla vuonna 2007. Tämänkertaisen näyttelyn jyryttäjä on Hannu Castrén. Sunnuntaina 8.2. ja 8.3. taiteen kololaisesta maailmasta kertomassa Ulla Tulonen.
www.keuruunmuseo.fi<http://www.keuruunmuseo.fi>Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta