[Nayttelyposti] Ville Vuorenmaa - Vuoden nuori eteläpohjalainen taiteilija Nelimarkka-museossa 12.12.2015-14.2.2016

aino mantyvaara aino.mantyvaara at alajarvi.fi
To 3.Joulu. 13:23:02 EET 2015


Ville Vuorenmaa valittiin vuoden nuoreksi eteläpohjalaiseksi taiteilijaksi viime lokakuussa. Etelä-Pohjanmaan kuvataideverkoston organisoima kilpailu järjestettiin ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Vuorenmaan näyttely on esillä 12.12.2015-14.2.2016 Nelimarkka-museossa Alajärvellä.

Tervetuloa!


Kuvaus näyttelystä:

”Sain idean lapsuusaiheisen näyttelyn tekemisestä ollessani jouluna 2014 Pohjanmaalla käymässä. Halusin ehkä yrittää saada osan lapsuudestani takaisin tai kokea sen uudestaan sekä ymmärtää vähän paremmin sitä kuka olen ja mistä olen tullut. Omaa lapsuusaikaani oli 1980-luku ja 1990-luvun alku. Touhusin piirtämisen, musiikin kuuntelun ja jalkapallon parissa siihen aikaan synnyinseudullani Lapualla, Etelä-Pohjanmaalla.

Lapsuudessa ihminen kohtaa asioita ympäristössään, toisissa ihmisissä ja itsessään ensimmäistä kertaa. Persoonallisuus alkaa rakentua ja ihminen muovautuu hiljalleen omannäköisekseen. Itselleni tämän näyttelyn tekeminen liittyy ikääntymisen ja ajan kulumisen ihmettelemiseen sekä jatkuvan muutoksen hyväksymisen opetteluun.”

Turussa asuvan ja työskentelevän Ville Vuorenmaan näyttely koostuu akvarellimaalauksista sekä 50-minuuttisesta äänimaisemasta. Näyttelykokonaisuus on valmistunut vuoden 2015 aikana Turussa ja uusimmat maalaukset ovat syntyneet Alajärvellä, Villa Nelimarkka -residenssissä.

”Kuvaan näissä maalauksissa asioita, jotka olivat minulle tuolloin merkityksellisiä – tilanteita jotka ovat jääneet mieleen sekä siihen aikaan liittyviä ajatuksia, tunteita ja kysymyksiä. Myös nykyisyys ja tämän hetken elämääni liittyvät asiat livahtivat näyttelyn töihin mukaan, vaikken oikeastaan suunnitellut että niin kävisi.”

Näyttelyssä on kuvien lisäksi kuultavissa ääniteos Tuhatvuotias vauva älä itke. Siinä palataan lapsuusaikaan musiikin ja tekstin avulla. Kyseinen äänite on taltioitu yhdellä otolla erään omakotitalon yläkerrassa, Tampereella. Esittäjänä toimii Pelkkä väliviiva -duo (Ville Vuorenmaa – laulu ja kitara, Jarno Alho – perkussiot, efektit sekä äänitys ja miksaus).

Osa Nelimarkka-museon näyttelyn teoksista on ollut esillä Vuorenmaan En muista vauva-ajasta mitään -näyttelyssä, joka on kiertänyt eri puolilla Suomea vuoden 2015 aikana.

www.nelimarkka-museo.fi
www.epliitto.fi/vuoden_nuori_taiteilija


Terveisin,

Aino Mäntyvaara
Vs. museolehtori
Nelimarkka-museo
aino.mantyvaara at alajarvi.fi
(06) 557 2129
044 297 0501
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta