[Nayttelyposti] Joulujuhlan kunniaksi -näyttely Jyväskylän yliopiston tiedemuseon Soihtu-näyttelykeskuksessa

Hyvönen Marja-Liisa marja-liisa.hyvonen at jyu.fi
Pe 21.Loka. 09:45:58 EET 2014


Joulujuhlan kunniaksi - näyttely Seminaarinmäen jouluperinteistä Jyväskylän yliopiston tiedemuseon Soihtu-näyttelykeskuksessa

Jyväskylän yliopiston tiedemuseon Joulujuhlan kunniaksi -näyttely kertoo Seminaarinmäen joulunvietosta seminaariajalta nykypäivään. Jyväskylän seminaarin vaikutus elää edelleen useissa suomalaisen joulun perinteissä. Seminaarin piirissä syntyivät monet tutuista joululauluistamme, ja koulujen kuusijuhlaperinne levisi oppilaitoksesta valmistuneiden opettajien mukana ympäri maata.

Yliopiston ja sen edeltäjien seminaarin ja kasvatusopillisen korkeakoulun opiskelijat ja opettajat sekä muu henkilökunta ovat keskuudessaan viettäneet monenlaisia joulunajan juhlia. Näyttelyssä esillä olevissa postereissa on runsaasti kuvia eri vuosikymmenten juhlista.

Joulun lähestyessä näyttelytilan ikkunoihin valmistuvat suurikokoiset silkkipaperityöt toteutetaan seminaarin 1920-luvun joulujuhlien ikkunakoristeita mukaillen. Niiden tekijöinä ovat opettajankoulutuslaitoksen opiskelijat. Myös 1920-luvulla ikkunakoristeet olivat opiskelijoiden valmistamia.

Joulujuhlan kunniaksi -näyttely on esillä Jyväskylän yliopiston tiedemuseon näyttelykeskus Soihdussa 19.11.2014-10.1.2015 ke-pe klo 12-17, la klo 12-16.

Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Jyväskylän yliopiston tiedemuseo
Näyttelykeskus Soihtu
Seminarium-rakennus, Seminaarinmäki


Lisätietoja:
Intendentti Pirjo Vuorinen
pirjo.vuorinen at jyu.fi
puh. 040 550 6099Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta