[Nayttelyposti] HYVÄ, PAHA SUSI – SUOMALAISTA SUSIHISTORIAA JA NÄKEMYKSIÄ SUDESTA 9.11.2014 - 2.4.2015 Emil Cedercreutzin museossa

Satu Tenhonen Satu.Tenhonen at harjavalta.fi
Pe 7.Loka. 13:30:25 EET 2014


HYVÄ, PAHA SUSI - SUOMALAISTA SUSIHISTORIAA JA NÄKEMYKSIÄ SUDESTA

9.11.2014 - 2.4.2015 Emil Cedercreutzin museon Ilmari-salissa 

Sunnuntaina 9.11.2014 Emil Cedercreutzin museossa Harjavallassa avautuu vaihtuva näyttely Hyvä, paha susi - Suomalaista susihistoriaa ja näkemyksiä sudesta. Näyttely esittelee museoyleisölle suomalaisen luonnon eläimen suden erilaisista näkökulmista sekä esittelee tähän eläimeen liitettyjä käsityksiä eri aikoina. Näyttely on toteutettu yhteistyössä Suomen Metsästysmuseon kanssa ja se on avoinna yleisölle Emil Cedercreutzin museon Ilmari-salissa 2.4.2015 saakka. 

Onko susi villi, vapaa ja jalo luontomme eläin vai toisaalta pelottava, ihmistä uhkaava petoeläin? Miten sudesta on ajateltu aikaisemmin ja miten ajattelu on aikojen kuluessa muuttunut? Minkälaisia käsityksiä tähän metsiemme eläimeen liitetään? Emil Cedercreutzin museossa nyt avautuva näyttely herättää pohtimaan muun muassa näitä kysymyksiä ja pyrkii kertomaan, millainen susi on eläinlajina, ihmisen vihollisena ja ystävänä, tutkimuskohteena ja riistaeläimenä. Näyttely tuo esille erilaisia susia koskevia nykypäivän ihmisten näkökulmia ja esittelee Suomen susien historiaa pitkältä ajalta suurista susijahdeista alkaen suden suojeluun ja nykypäivään saakka. Näyttelyn tarkoituksena on tarjota museokävijöille monipuolinen annos susitietoutta ja saada näyttelyvieraat pohtimaan omaa suhdettaan suteen. 

Mielenkiintoinen osa näyttelyä on Työväen arkistosta lainaksi saatu, susijahdista kertova lyhytelokuva Hukkareissu vuodelta 1950. Muu näyttelyn suteen ja sudenpyyntiin liittyvä esineistö on peräisin Suomen Metsästysmuseon, Satakunnan museon, Luontotalo Arkin ja Emil Cedercreutzin museon kokoelmista. Esillä näyttelyssä on myös kaksi täytettyä sutta Luontotalo Arkin kokoelmista. 

Samaan aikaan tämän näyttelyn kanssa Emil Cedercreutzin museossa avautuu myös toinen näyttely JUUREVA - Satakuntalaista muotoilua juur ny, joka on esillä museon Satakunta-salissa. Kummatkin näyttelyt ovat avoinna yleisölle ajalla 9.11.2014 - 2.4.2015. Tervetuloa!Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta