[Nayttelyposti] JUUREVA - SATAKUNTALAISTA MUOTOILUA JUUR NY 9.11.2014 - 2.4.2015 Emil Cedercreutzin museossa

Satu Tenhonen Satu.Tenhonen at harjavalta.fi
Pe 7.Loka. 13:30:15 EET 2014


JUUREVA - SATAKUNTALAISTA MUOTOILUA JUUR NY

9.11.2014 - 2.4.2015 Emil Cedercreutzin museon Satakunta-salissa

Sunnuntaina 9.11.2014 Emil Cedercreutzin museossa Harjavallassa avautuu museon talvikauden päänäyttely JUUREVA - Satakuntalaista muotoilua juur ny. Näyttely esittelee museoyleisölle satakuntalaisen taidekäsityöhankkeen ja -malliston JUUREVAN. Näyttely kertoo malliston synnystä, kehityksestä ja nykypäivästä sekä kymmenestä sen luoneesta taidekäsityöläisestä ja käsityöyrittäjästä. Näyttely on avoinna yleisölle Emil Cedercreutzin museon Satakunta-salissa 2.4.2015 saakka. Näyttelyyn liittyy myös oheistapahtumia. 

JUUREVA on taidekäsityömallisto ja tuotemerkki, joka on tuotettu SatakuntaMallisto - taidekäsityön tuotekehityshankkeen tuella vuosina 2008 - 2009. Vuonna 2008 lanseerattu mallisto perustuu paitsi taidokkaaseen eri alojen käsityöosaamiseen, myös kestävän kehityksen periaatteita tukeviin, laadukkaisiin, ekologisiin ja ajattomiin tuotteisiin, jotka on suunniteltu ja tuotettu paikallisesti. Mallistoa yhdistää satakuntalaisuus, josta löytyvät sekä malliston innoitus, ajatusmaailman pohja että juuret: ”Mallistossa elää vahva käsillä tekemisen perinne yhdistettynä korkealaatuiseen muotoiluosaamiseen. Mallisto tuoksuu - ja tuntuu. Se on rouhea, eleetön ja elegantti. Maanläheisillä JUUREVA-tuotteilla on sielu ja identiteetti. Niiden taustalla olevat tarinat johtavat satakuntalaisen kulttuuriperinnön juurille ja suomalaisen puhtaan luonnon äärelle.” (www.juureva.fi) 

Malliston tekijät ovat satakuntalaiset Marianne Friberg, Terhi Laitila, Sirpa Luukkonen, Iro Mäntykorpi, Annamari Salmi, Mari Syrén-Fawaz, Marko Timonen, Jan Torstensson, Tuulikki Tähtivaara-Torstensson ja Helena Vienola. Tuotteissaan he käyttävät materiaaleinaan metalli-hamppua, huopaa, keramiikkaa, takorautaa, puuvillaa ja pellavaa, hopeaa, puuta, uusiolasia ja luuta. Kaikki materiaalit ovat esillä myös nyt avautuvassa näyttelyssä. JUUREVA-tuotteiden lisäksi näyttelyssä esillä on myös muita samojen tekijöiden tekemiä töitä. 

Emil Cedercreutzin museossa nyt avautuvan näyttelyn tarkoituksena on kertoa ainutlaatuisen hankkeen ja malliston tähänastinen tarina ja esitellä sen tekijät. Samalla näyttely pyrkii luomaan näkökulmia ja tutustuttamaan museokävijät satakuntalaisen muotoiluosaamisen perinteisiin ja nykyhetkeen näyttelyyn osallistuvien muotoilijoiden työn kautta. 

Samaan aikaan tämän näyttelyn kanssa Emil Cedercreutzin museossa avautuu myös toinen näyttely Hyvä, paha susi – Suomalaista susihistoriaa ja näkemyksiä sudesta, joka on esillä museon Ilmari-salissa. Kummatkin näyttelyt ovat avoinna yleisölle ajalla 9.11.2014 - 2.4.2015. Tervetuloa!Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta