[Nayttelyposti] Tampereella yksi museohistorian kiinnostavimmista vuosista

Poikajärvi Tähtitalvikki Tahtitalvikki.Poikajarvi at tampere.fi
Pe 17.Tammi. 08:13:10 EET 2014


Tampereella yksi museohistorian kiinnostavimmista vuosista

Andy Warhol, Afrodite, Miles Davis, uusi Postimuseo - Tampereen museot tarjoavat kiinnostavia näyttelyitä vuonna 2014.

-       Museot kiinnostavat, sanoo tuotantojohtaja Toimi Jaatinen
-       Viime vuoden Terrakotta-armeija-näyttely osoitti, että isot satsaukset kannattavat. Tänä vuonna tamperelaiset pääsevät nauttimaan Andy Warholin taiteesta.

Muutenkin luvassa on vilkas museovuosi. Taidemuseoissa on esillä useita suomalaisten naistaitelijoiden näyttelyitä. Esimerkiksi Marika Mäkelän laaja retrospektiivi Sara Hildénin taidemuseossa ja Marja Pirilän ja Salla Tykän näyttelyt TR1:ssä. Historiallisissa museoissa teemaksi nousee rakkaus. Vapriikin Afrodite-näyttely ja Postimuseon syksyllä avautuva Salaisuuksin suljettu - kirjeiden Tom of Finland herättävät suuria tunteita.

Tampereen museovuoden huipuksi nousee Sara Hildénin taidemuseon An American Story, Andy Warholin taidetta esittelevä näyttely. Andy Warhol on yksi maailman tunnetuimpia taiteilijoita ja hänen teoksensa kuuluvat maailman kuuluisimpien taideteosten joukkoon. Näyttelyyn valitut teokset ja niitä taustoittava arkistomateriaali tarjoavat läpileikkauksen Warholin uran keskeisiin vuosiin 1961-86.

Syksyn museotapaus on Postimuseon avautuminen Vapriikissa. Viestinviejät-näyttely tarjoaa elämyksiä ja tietoa. Näyttely kertoo viestin merkityksestä, postin kuljetuksen kehityksestä ja postissa tehdyn työn muutoksista eri aikoina. Heti avautumisensa jälkeen Postimuseo avaa myös ensimmäisen vaihtuvan näyttelynsä, joka esittelee Touko Laaksosen (Tom of Finland) kirjeenvaihtoa.

Tampereen taidemuseo ja Muumilaakso odottavat vuodelta 2014 päätöksiä tilaratkaisuista. Vapriikkiin remontoidaan näyttelytiloja vanhojen kokoelmavarastojen paikalle, niihin muuttaa loppuvuodesta Tampereen Kivimuseo ja vuonna 2015 Mediamuseo Rupriikki. Näsilinnan remontti on käynnissä ja sen näyttelyiden odotetaan avautuvan vuonna 2015.

Näyttelyohjelmat löytyvät museoiden nettisivuilta.
Tähtitalvikki Poikajärvi
Viestintäsuunnittelija
Vapriikki
puh. 050 321 1189
www.vapriikki.fi