[Nayttelyposti] Järvenpään taidemuseon kevään näyttelyt: ATELJEE RETROSPEKTIIVI - Pauli Pyykölä ja UNDER CONSTRUCTION - László Hatházi

Ravea Tuomas tuomas.ravea at jarvenpaa.fi
Ti 25.Helmi. 13:47:56 EET 2014


Järvenpään taidemuseon kevään näyttelyt:

ATELJEE RETROSPEKTIIVI - Pauli Pyykölä ja UNDER CONSTRUCTION - László Hatházi
Järvenpään taidemuseossa 20.2.-1.6.2014

Pyykölän suurikokoiset maalaukset tuovat katsojan silmien eteen muotoja ja värejä, jotka vievät välillä Egyptiin, välillä Italian taiteeseen, sinisiin hetkiin sekä lämpimiin tiloihin. Esillä on myös taiteilijan grafiikkaa sekä hauskoja luonnoksia ja piirroksia matkoilta. Hatházi puolestaan kuvaa maalauksissaan näyteikkunoita, huoneita ja kasvillisuutta, arkipäivän näkymiä.

ATELJEE RETROSPEKTIIVI - Pauli Pyykölä
Pauli Pyykölä (s. 1937) on pitkän linjan järvenpääläinen taiteilija, joka on asunut kaupungissa 1960-luvun lopulta lähtien. Ennen vapaaksi taiteilijaksi ryhtymistään hän toimi myös kuvaamataidon opettajana. Pääosa taiteilijan tuotannosta on syntynyt Järvenpäässä.
Pyykölä on tutkinut maalauksissaan viivoja, muotoja ja värejä tasapainoillen älyn ja tunteen välillä. Uran aikana maalauksiin on tullut myös vaihdellen niin konkretistisempia piirteitä kuin surrealistisia muotoja ja illuusioita. Uudemmissa teoksissa harkitut ja harmoniset sommitelmat luovat arkaaisia tiloja sekä tunnelmia luoden avaruutta sekä hengittävyyttä teoksiin. Litografian offsetpainomenetelmän kehittämisessä Pyykölä on myös toiminut uranuurtajana.

UNDER CONSTRUCTION - László Hatházi
László Hatházi ( s. 1978) on palkittu nuori unkarilainen nykytaiteilija, joka on pitänyt näyttelyitä useissa Euroopan maissa. Vuonna 2014 tulee kuluneeksi 30 vuotta Järvenpään kaupungin ja sen unkarilaisen ystävyyskaupungin Vácin välisestä yhteistyöstä ja siksi Järvenpään taidemuseolla on ilo saada László Hatházi vieraakseen.   Näyttelyssä on esillä teoksia taiteilijan tuotannosta viimeisen viiden vuoden ajalta. Varhaisemmassa vuonna 2007 toteutetussa Botanica Anima -sarjassaan László Hatházi maalasi kasvihuoneita, kun taas uudemmissa teossarjoissaan hän keskittyy kuvaamaan urbaaneja ja  keinotekoisia paikkoja, sekä niissä rehottavaa kasvillisuutta.

AVOINNA
Järvenpään taidemuseo on siirtynyt alkaneiden näyttelyiden myötä myös uusiin talven aukioloaikoihin: helmi-huhti / loka-joulu: ke-su 10-17 . Kesän aukioloajat pysyvät edelleen entisellään: touko-syys:  ti-su 11-18.

Ystävällisin terveisin,

Tuomas Ravea
-------------------------------------------------------------
TUOMAS RAVEA
Amanuenssi
Järvenpään taidemuseo, Ahola, Villa Kokkonen
JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI
Museopalvelut
Kirjastokatu 8, PL 41, 04401 Järvenpää
Vaihde (09) 27 191, Matkapuhelin 040-315 2836
tuomas.ravea at jarvenpaa.fi<mailto:tuomas.ravea at jarvenpaa.fi>
www.jarvenpaa.fi<http://www.jarvenpaa.fi/>