[Nayttelyposti] PORIN TAIDEMUSEON KESÄNÄYTTELY ESITTELEE MAAILMANKUULUJEN HIP HOP TÄHTIEN MUOTOKUVIA

Hovi-Assad Pia pia.hovi-assad at pori.fi
Ti 25.Helmi. 12:07:19 EET 2014


PORIN TAIDEMUSEON KESÄNÄYTTELY ESITTELEE MAAILMANKUULUJEN
HIP HOP TÄHTIEN MUOTOKUVIA

Amerikkalainen valokuvaaja Chi Modu on toiminut hip hop- ja rap -kulttuurin johtavan julkaisun The Sourcen kuvatoimittajana. Chi Modu on ottanut lehteen 1990-luvulla yli 30 kansikuvaa. Hän tutustui hip hop-liikkeen keskeisiin hahmoihin mm. Tupac Shakuriin, Snoop Doggy Dogiin, Notorious B.I.G.:iin, Mary J. Bligeen ja L-L Cool J:hin, jotka eivät tällöin olleet vielä niin tunnettuja.

Chi Modun ajattomia ja ainutlaatuisia kuvia ovat käyttäneet mm. Sony, Paramount, Viacom, The New York Times ja The London Times.

Modu tallensi kuviinsa nykyisin jo maailmanlaajuiseksi kehittyneen hip hop-liikkeen tärkeintä aikaa. Valokuvissa palvotut hip hop tähdet eivät ole esillä vain yksiulotteisina julkkiksina, vaan he ovat läsnä todellisina ihmisinä.

Chi Modun muotokuva Tupac Shakurista, joka julkaistiin Rolling Stones -lehden eeppisessä kirjassa “The ‘90s: The Inside Stories from the Decade That Rocked, on muodostunut oman aikamme ikoniksi.

Uncategorized -näyttely on Chi Modun ensimmäinen laaja yksityisnäyttely Yhdysvaltojen rajojen ulkopuolella. Näyttely on esillä Porin taidemuseossa 13.06.–14.09.2014.


Lisätietoja: Näyttelyamanuenssi Pia Hovi-Assad puh. 044-7011089 pia.hovi-assad at pori.fi

Porin taidemuseo, Eteläranta, 28100 Pori, puh. 02-621 1080
www.poriartmuseum.fi