[Nayttelyposti] Koiranpäivän Match Show - hyväntekeväisyystapahtuma Metsästysmuseolla 24.4.2014

Suomen Metsästysmuseo info at metsastysmuseo.fi
Pe 11.Huhti. 14:31:35 EEST 2014


Koiranpäivän Match Show Metsästysmuseon pihalla 24.4.2014

Suomen Kennelliitto juhlii 125-vuotista taivaltaan järjestämällä koirien Match Shown Metsästysmuseon pihamaalla torstaina 24.4.2014 klo 17 - 21. Samaan aikaan museon sisätiloissa on esillä Kennelliiton toiminnasta ja koiran historiasta kertovat museonäyttelyt.

Match Show -koiranäyttely on leikkimielinen koko perheen hyväntekeväisyystapahtuma. Se järjestetään yhteistyössä Etelä-Hämeen Kennelpiirin kanssa. Tapahtuman tuotto ohjataan lyhentämättömänä Koirien terveystutkimusrahastolle.

Tuotto koirien terveystutkimukseen

Koirien terveystutkimusrahasto on Kennelliiton ja Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisen tiedekunnan yhdessä vuonna 2009 perustama koirien terveystutkimusta tukeva rahasto. Rahaston tarkoituksena on edistää Helsingin yliopistossa tai sen kanssa yhteistyössä tehtävää koirien terveystutkimusta, erityisesti koirien kliinistä ja geenitutkimusta.

Koirien terveystutkimus on tärkeää myös oman terveytemme edistämiseksi, sillä koirien sairaudet ovat pitkälti samoja kuin ihmisten, ja tutkimustietoa voidaan soveltaa usein lajista toiseen.

Kaikki koirat tervetulleita

Match Show'hun voivat osallistua kaikki koirat rodusta riippumatta. Myös monirotuiset koirat ovat tervetulleita. Ainoa vaatimus on, että koirien tulee olla Kennelliiton ohjeiden mukaan rokotettuja.

Kaikki kilpailuun osallistuvat saavat palkinnon. Match Show'hun osallistuvat koirat pääsevät kilpailemaan tarkkojen silmien alle. Mukana tapahtumassa on kokenut tuomaritiimi: koiria arvostelee muun muassa Kennelliiton valtuuston puheenjohtaja Eeva Anttinen, elokuun Maailman Voittaja -näyttelyn parhaan koiran valinnan tuomaroiva Hans Lehtinen sekä Koiramme-lehden päätoimittaja Tapio Eerola. Kennelliiton hallituksen puheenjohtaja Helena Suni tuomaroi nuoret koiranesittäjät eli junior handlerit sekä monirotuiset koirat.

Match Shown ilmoittautumismaksu on7 euroa, ja se sisältää sisäänpääsyn Metsästysmuseoon. Yleisöllä  koiranäyttelyyn on vapaa pääsy.

Ilmoittautuminen alkaa Metsästysmuseolla kello 17 ja arvostelu kello 18.

Mikä ihmeen Koiranpäivä?

Koiranpäivällä Kennelliitto haluaa muistuttaa ihmisen parhaan ystävän merkityksestä. Koiranpäivänä korostetaan pehmeitä ja lämpimiä arvoja ja kerrotaan koiran erilaisista rooleista ihmisen elämässä ja yhteiskunnassa.

Kennelliiton tavoitteena on tehdä Koiranpäivä tunnetuksi ja saada se virallisesti almanakkaan. Vuonna 2014 Koiranpäivän teemana on "Hyvää elämää koiran kanssa". Koiranpäivää vietettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 2007. Koiranpäivän viettämistä ehdotti tuolloin Kennelliiton kunniajäsen Pertti Kuopila. Niin valtakunnallista Koiranpäivää alettiin viettää Pertin päivänä 24.4.

Lisätietoja:

Kirsi Salmijärvi p. 09 8873 0227


Tiedon välitti

Ilja Koivisto
museopalvelupäällikkö / Head of Public Relations & Communications
Suomen Metsästysmuseo / The Hunting Museum of Finland
Tehtaankatu 23 A
11910 Riihimäki
Tel.  +358 (0) 19 722 287
ilja.koivisto at metsastysmuseo.fi<mailto:ilja.koivisto at metsastysmuseo.fi>
www.metsastysmuseo.fi<http://www.metsastysmuseo.fi/>

Olemme myös Facebookissa!
http://www.facebook.com/Suomen.Metsastysmuseo
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta