[Nayttelyposti] JOHNNY AMORE: PERFORMERS & PERFORMING GROUNDS PORIN TAIDEMUSEO 27.09.2013–24.11.2013

Hovi-Assad Pia pia.hovi-assad at pori.fi
Ke 11.Syys. 11:15:05 EEST 2013


PORIN TAIDEMUSEO

JOHNNY AMORE: PERFORMERS & PERFORMING GROUNDS
27.09.2013–24.11.2013 MEDIApiste

Tiedotus- ja kirjanjulkistamistilaisuus medialle torstaina 26.09.2013 kello 11.00
Taiteilija on läsnä tilaisuudessa
Taiteilijapuheenvuoro perjantaina 27.09.2013 kello 12.00 sekä lauantaina 28.09.2013
kello 14.00, vapaa pääsy
Näyttelyn avajaiset perjantaina 27.09.2013 kello 18.00 Tervetuloa!

Valokuva- ja performanssitaiteilija Johnny Amoren valokuvaprojekti Performers on merkittävä visuaalinen profiili performanssi- ja esitystaiteen kansainvälisestä kentästä viime vuosina. Projektissa yhdistyvät poikkeuksellisella tavalla valokuvataide, performanssitaide ja taiteellinen valokuva-arkisto.

Johnny Amore on vuodesta 2009 lähtien ottanut muotokuvia taiteilijoista, jotka toimivat kansainvälisellä performanssi- ja esitystaiteen kentällä. Projekti on jatkuva ja tällä hetkellä se sisältää 150 muotokuvaa taiteilijoista, jotka edustavat 37 eri kansallisuutta. Kansainvälisellä performanssi-taiteen kentällä etabloituneet taiteilijat kuten Ben Patterson, Boris Nieslony, Timm Ulrichs, BBB Johannes Deimling, Lilie Fischer, Esther Ferrer ja Brian Catling esiintyvät rinta rinnan nuorempien, vielä uraansa aloittelevien tekijöiden kanssa. Suomesta mukaan ovat valikoituneet Roi Vaara, Irma Optimisti, Mimosa Pale, MVET, Peter Rosvik, Lauri Luhta, CW01, Arttu Palmio, Kimmo Kanerva, Sari Kivinen, Akashapushpa, Essi Kausalainen, Terho Sire, Eero Yli-Vakkuri ja Aapo Kustaa Korkeaoja.

Performers-sarjan muotokuvat ovat otettu performanssi- ja esitystaiteen festivaaleilla ja tapahtumissa eri puolilla Eurooppaa. Johnny Amore on useasti vieraillut Porissa Perf-performanssifestivaalilla, jota taiteilijayhdistys T.E.H.D.A.S. ry on organisoinut vuodesta 2005, ja hän on kuvannut useita sarjaan lukeutuvia muotokuvia Porissa. Pääosa muotokuvista on otettu välittömästi esityksen päättyessä, jolloin taiteilijan kasvoilla ja kehossa on nähtävissä esityksen jälkeen vallitseva intensiivinen tunnelma.

Performing Grounds -valokuvasarjan aiheena ovat visuaaliset jäljet, jotka ovat syntyneet ihmisen toiminnan tuloksena erilaisiin julkisiin ja yksityisiin tiloihin. Näyttelyssä nämä kaksi kuvasarjaa käyvät dialogia kaksikanavaisen videoinstallaation muodossa synnyttäen uusia yhteyksiä, tilanteita sekä tulkinnan mahdollisuuksia kuviin sekä katsojan mieleen.

Näyttelyn yhteydessä julkaistaan Johnny Amore: Performers -julkaisu, johon sarjasta on valittu 58 muotokuvaa.  Julkaisu sisältää laajan henkilömuotokuvakokoelman taiteilijoista, jotka ovat valinneet performanssitaiteen oman taiteellisen ilmaisunsa päävälineeksi sekä elämäntavakseen. Tekstiosiossa taiteilijoiden kommentit avaavat näkökulmia performanssi- ja esitystaiteeseen liittyvistä erityispiirteistä.

Johnny Amore on opiskellut valokuvataidetta Münchenissa Valtion valokuvataiteen akatemiassa. Hän on toteuttanut useita yksityisnäyttelyitä ja performansseja sekä osallistunut moniin ryhmänäyttelyihin. Amore toimii aktiivisesti performanssi- ja esitystaiteen kentässä taiteilijana, organisoijana ja kuraattorina, Hän on ollut osallisena laajassa monitaiteellisessa ja -tieteellisessä kansainvälisessä performanssi- ja esitystaiteen tutkimusprojektissa ELAA – European Live Art Archive. http://www.johnnyamore.de

Yhteistyössä: museum FLUXUS+ (Potsdam)

Näyttely on osa kansainvälistä performanssitaiteen sarjaa I Perform, Therefore I am
Kuraattori: Pia Hovi-Assad
Sarjan toisen osan muodostaa amerikkalaisen performanssitaiteilijan Cherie Sampsonin Puut punalle, maat sinelle -näyttely 29.11.2013–19.01.2014.

Lisätietoja: Porin taidemuseo, näyttelyamanuenssi Pia Hovi-Assad, puh. 044-7011089
pia.hovi-assad at pori.fi

Porin taidemuseo, Eteläranta, 28100 Pori, puh. 02-621 1080 /1081  www.poriartmuseum.fiLisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta