[Nayttelyposti] PÄIVIKKI REINAMO: PUKUJA JA KUORIA IHMISELLE Emil Cedercreutzin museossa 27.10.2013 - 2.2.2014

Satu Tenhonen Satu.Tenhonen at harjavalta.fi
Ke 16.Marras. 09:56:48 EEST 2013


PÄIVIKKI REINAMO: PUKUJA JA KUORIA IHMISELLE 

27.10.2013 - 2.2.2014 Emil Cedercreutzin museon Ilmari-salissa	


Sunnuntaina 27.10.2013 Emil Cedercreutzin museossa Harjavallassa avautuu museon talvikauden päänäyttelykokonaisuus, joka keskittyy esittelemään suomalaista vaatemuotoilua ja -suunnittelua kahden vaatesuunnittelijan näyttelyillä. Näyttelyistä toinen on nimeltään Päivikki Reinamo: Pukuja ja kuoria ihmiselle ja se on avoinna yleisölle Emil Cedercreutzin museon Ilmari-salissa 2.2.2014 saakka.

Muotitaiteilija, TaM Päivikki Reinamo on Harjavallassa vuonna 1943 syntynyt helsinkiläinen muotitaiteilija, joka on valmistunut Pukutaiteen osastolta Taideteollisesta oppilaitoksesta Ateneumista vuonna 1968. Hän on toiminut vaatesuunnittelijana suomalaisessa vaateteollisuudessa ja opettanut vaatetussuunnittelua sekä pukutaidetta Taideteollisessa korkeakoulussa lehtorina kahdenkymmenen vuoden ajan vuosina 1975-1996. Hän on myös taiteen maisteri Taideteollisesta korkeakoulusta Helsingistä ja tekee kuvataidetta. 

Vuosina 1969-1979 Reinamo on suunnitellut käyttövaatteita suomalaisille. Suunnittelukohteina ovat olleet muun muassa leningit, trikoo- ja neulevaatteet sekä boutique-vaatteet pääosin vaatekaupan tuotannon osana. Reinamon suunnittelutyö on näkynyt muun muassa Suomen Osuuskauppojen Keskuskunnan, Norlyn Oy:n, Pukeva Oy:n sekä Suojasen mallistoissa. Hän on suunnitellut vaatemalleja ja -mallistoja naisille, miehille ja lapsille, ja osaan näistä myös neuloskuoseja ja painokangasmalleja. 

Vaatesuunnittelijana Reinamo on muotojen, värien ja materiaalien monipuolinen käyttäjä. Nyt avautuvassa retrospektiivisessa näyttelyssään Reinamo tuo esille pukuja ja vaatetuotannon malleja, joita hän on suunnitellut 1950-luvulta 1980-luvulle jatkuvana, noin kolmenkymmenen vuoden mittaisena ajanjaksona. Näyttely havainnollistaa taiteellisen suunnittelijan työtä vaatetuksen alalla ja tuo esille vaatealan suunnittelun prosessia. Näyttelyssä omina kokonaisuuksinaan esillä on muun muassa malleja, joita Reinamo on suunnitellut teollista tuotantoa varten, taiteellista tutkimustoimintaa ajatellen luotua kokeilevaa vaatetusta ja niiden lisäksi suunnittelijan henkilökohtaisia pukuja, jotka ovat peräisin ajalta ennen hänen valmistumistaan suunnittelijaksi. Näyttely tarjoaa museokävijälle katsauksen nopeasti muuttuvaan vaatetuotantoon ja antaa mahdollisuuden tutustua vaatetuksen taustaan ja syntyyn. 

Samaan aikaan Päivikki Reinamon näyttelyn kanssa Emil Cedercreutzin museossa avautuu toisen vaatesuunnittelijan Marja Rakin tuotantoa esittelevä näyttely, joka on esillä museon Satakunta-salissa. Kahden talvinäyttelyn tarkoitus on tutustuttaa museokävijä suomalaisen vaatemuotoilun perinteeseen kahden vaatesuunnittelijan elämäntyön kautta sekä luoda museokävijälle mielenkiintoisia yksittäisiä näkökulmia nopeasti muuttuvan vaateteollisuuden kehitykseen, ajankohtaisuuteen, ajattomuuteen ja tulevaisuuden näkymiin. Näyttelyt ovat avoinna yleisölle ajalla 27.10.2013 - 2.2.2014. 

Tervetuloa!Lisätiedot: 

Museoamanuenssi Satu Tenhonen, Emil Cedercreutzin museo, p. 044-432 5350, satu.tenhonen at harjavalta.fi.  
Muotitaiteilija Päivikki Reinamo, p. 050-360 2000.
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta