[Nayttelyposti] Mobiilipeli johdattaa Kuopion julkisten taideteosten äärelle

Louni Marja marja.louni at kuopio.fi
Ti 15.Marras. 12:39:56 EEST 2013



Montako nappia on Snellmanin patsaassa? Mitä kirjaston edustalla oleva Pohjolan emäntä pitää kädessään? Vastaamalla mm. näihin visaisiin kysymyksiin, pääset etenemään Kuopin patsaspelissä, joka johdattaa pelaajat patsaalta toiselle esitellen samalla taustatietoja teoksista.

Kuopion patsaspeli on mobiililaitteilla toimiva peli. Pelaamaan pääsee lataamalla puhelimeen ilmaisen Nomadi-sovelluksen, josta se löytyy nimellä Kuopion patsaspeli. Pelin lähtöpisteenä on Kuopion taidemuseo, jonka sijainti on osoitettu kartalla. Peli aloitetaan tulemalla fyysisesti lähtöpisteeseen. Sovellus tunnistaa pelaajan sijainnin GPS-paikantimen avulla ja hänelle avautuu ensimmäinen kysymys. Oikean vastauksen jälkeen pelaaja saa lisätietoja teoksesta ja kartalle piirtyy reitti seuraavalle kohteelle. Näin peli kuljettaa kolmelletoista teokselle. Reitin pituus on 5,5 km ja sen kiertämiseen on hyvä varata noin 1,5 h. Sovellus toimii tällä hetkellä Android-laitteilla. Windows, iPhone ja iPad -sovellukset valmistuvat marraskuun alussa.



Jos käytössäsi ei ole älypuhelinta tai jostain muusta syystä ei huvita lähteä tutkailemaan patsaita paikan päälle, ei hätää. Pelissä esiteltyjen veistosten tiedot ovat nimittäin löydettävissä Kuopion taidemuseon nettisivuilta osoitteesta www.taidemuseo.kuopio.fi/kuopion-patsaat<http://www.taidemuseo.kuopio.fi/kuopion-patsaat>. Jos käytössäsi ei ole nettiyhteyttä ja tietokonetta, niin ei vieläkään ole hätää. Vuoden loppuun mennessä taidemuseo julkaisee painetun kartan, jossa esitellään kaikki keskusta-alueen ulkotiloissa sijaitsevat julkiset taideteokset.

Kuopion patsaspeli ja netistä löytyvä kartta ovat ensimmäinen vaihe Kuopion taidemuseon julkista taidetta esille tuovassa hankkeessa. Peli on kehitetty Kuopion taidemuseon ja tamperelaisen Citynomadi Oy:n yhteistyönä. Piirrokset on tehnyt sarjakuvataiteilija Petteri Tikkanen. Syksyn aikana pelistä julkaistaan englannin- ja venäjänkieliset versiot. Lisäksi vuoden loppuun mennessä ilmestyy vielä keskusta-alueen muistolaattoja esittelevä mobiilipeli. Peleissä on mukana vain valikoima veistoksia ja muistolaattoja. Karttapohjainen sovellus mahdollistaa kohteiden lisäämisen ja käsikirjoitustyön edetessä kartta täydentyykin esiteltävistä teoksista. Tavoitteena on esitellä kaikki kaupungissa sijaitsevat julkiset taideteokset ja muistolaatat. Kuopion taidemuseon julkisen taiteen uudet palvelut ovat osa Suomen Museoliiton Seinätön museo -hanketta. Toteutukseen on saatu avustusta Opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

Lisätietoja: intendentti Marja Louni, 044 718 2639



Kuopion taidemuseo
Kauppakatu 35
70100 Kuopio
017-182 633
5/3 €, vapaa pääsy alle 18 v. ja keskiviikkoisin kaikille
vuosikortti 15 €


-- 
*************************************************************************
Viesti on tarkastettu roskapostinsuodatus- ja virustorjuntaohjelmistolla.
*************************************************************************






Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta