[Nayttelyposti] Là-bas -> Irma Optimisti -performanssitapahtuma Taidehallissa

Lotta Nelimarkka lotta.nelimarkka at taidehalli.fi
To 14.Loka. 15:17:28 EET 2013


LÀ-BAS -> IRMA OPTIMISTI
Tapahtumanäyttely Helsingin Taidehallissa 13.-24.11.2013

Tilan, ajan ja katoavaisuuden taide on saapunut Taidehalliin. Performanssitaiteen tapahtumanäyttelyssä esiintyy yli 40 taiteilijaa ympäri maailman.

Kymmenpäiväisen tapahtumanäyttelyn kokonaisuutta johdattelevat ruumiillisuuden, teknologian ja dokumentoinnin teemat, jotka toistuvat sekä tapahtuman live-ohjelmistossa että näyttelyn valokuvissa ja videoissa.

Live-esityksiä nähdään päivittäin. Ruumiillisuus ja ajan kokemus nousevat esiin pitkäkestoisissa performansseissa; ainutkertaiset ja yllätykselliset teokset elävät niin taiteilijan kuin yleisönkin ajankäytön ja liikkeen mukana. Taidehallissa toteutetaan myös lukuisia ääniperformansseja jatkuvan äänen iltapäivästä intiimiin sohvakuunteluperformanssiin.

Live-esitysten lisäksi Taidehallissa on esillä suomalaisen performanssitaiteen historiaa esittelevä näyttely. 1990-luvun kotimaiseen performanssitaiteeseen perehdytään Irma Optimistin teoksia esittelevien valokuvien ja videoiden kautta: alan suomalainen pioneeri on toteuttanut satoja esityksiä aloitettuaan uransa performanssitaiteilijana vuonna 1989. 2000-luvun tapahtumista todistavat Optimistin yhdessä Lauri ja Pekka Luhdan kanssa perustaman performanssitaiteen foorumi Là-bas’n dokumentit. Taidehallin Studiossa katsotaan kauemmas: performanssitaiteen esihistoriaa kuvaava Oliver Whiteheadin näyttely esittelee vuoden 1971 livetaidetta filmein, piirustuksin ja muistiinpanoin.

Là-bas → Irma Optimisti -tapahtumanäyttelyn ovat kuratoineet Irma Optimisti, Pekka Luhta ja Lauri Luhta.


OHJELMA: www.taidehalli.fi

LIPUT: 6 / 4 €, näyttelypassi 15 €. Alle 18-vuotiaille ilmainen sisäänpääsy.

HELSINGIN TAIDEHALLI
Nervanderinkatu 3
00100 Helsinki

Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta