[Nayttelyposti] Taidetta meille! -päivä kutsuu opiskelijat 125-vuotiaaseen Ateneumiin

Marja IstalaKumpunen Marja.IstalaKumpunen at ateneum.fi
To 7.Loka. 13:29:50 EET 2013


Taidetta meille! -päivä kutsuu opiskelijat 125-vuotiaaseen Ateneumiin

Opiskelijoille suunnattu Taidetta meille! -tapahtumapäivä Ateneumissa järjestetään jälleen marraskuussa. Päivän aikana museoon pääsee koko päivän ajan opiskelijakortilla ilmaiseksi sisään tutustumaan esillä oleviin näyttelyihin sekä osallistumaan runsaaseen ohjelmatarjontaan. Luvassa on mm. taideaiheinen tietovisa, 125 vuotta nykytaidetta -keskustelu sekä moniaistinen peli-ilta, jossa tutustutaan
suomalaisiin klassikkoteoksiin silmät kiinni. Museossa kaikuvat myös laulusävelet, kun 145-vuotisjuhlaansa viettävän Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan eri opiskelijakuorot tuovat tervehdyksiään 125-vuotiaan Ateneumin näyttelysaleihin.

Nyt jo seitsemättä kertaa järjestettävä Taidetta meille! -tapahtumapäivä toteutetaan yhteistyössä HOK-Elannon, Helsingin Sanomien, Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan ja Frankin kanssa.

Taidetta meille! -opiskelijapäivä torstaina 21.11.2013 klo 10-20

klo 11-13 Järven lumo -teemaistiaiset (Ateneumin museokauppa)

Vihreässä luomuteessä on mausteina omenaa, jota kasvatettiin myös aikoinaan Tuusulanjärven taiteilijakotien puutarhoissa sekä korianterin siemeniä. Demmers Teehausin Kirsi Pullinen antaa myös vinkkejä teen valmistamiseen.

Järven lumo -näyttelyn esittelyt:

klo 12 suomenkielinen johdantoluento Ateneum-salissa
klo 14 englanninkielinen johdantoluento Ateneum-salissa
klo 18 suomenkielinen johdantoluento Ateneum-salissa

Aikamatka Ateneumiin -opastukset:

Miltä näytti Ateneumin kokoelmasaleissa sata vuotta sitten? Entä missä tiloissa ovat sijainneet monien kuvataiteemme mestarien opinahjot, Ateneum-rakennuksessa toimineet taidekoulut. Opastettu kierros vie osallistujat matkalle Ateneum-rakennuksen värikkääseen historiaan.

klo 13 ja 15 Aikamatka Ateneumiin -opastusten kokoontuminen museon sisäpihalla (max. 30 henkeä / ryhmä)

klo 16-19 Helmeilyä-korutyöpaja (Lindström-sali, 2 krs.)
Nonstop-työpajassa valmistetaan helmikoruja. 

klo 16.00 125 vuotta nykytaidetta -keskustelu (museon sisäpiha)

Keskustelussa ovat mukana
*Ateneumin näyttelyintendentti Anna-Maria von Bonsdorff, kultakauden taiteen asiantuntija, Järven lumo -näyttelyn toinen kuraattori
*tanssitaiteilija, festivaalikuraattori ja koreografi Sonya Lindfors, Uuden tanssin keskus Zodiak, Urban Apa, JoJo Dance centre Oulu
*Suomen valokuvataiteen museon näyttelyintendentti ja tutkija Anna-Kaisa Rastenberger
*taiteilija Markus Kåhre/Checkpoint Helsinki
 
klo 17-19 Erilainen peli-ilta (pohjakerros, sali 5)

Tule kokeilemaan moniaistista taidekuvien käyttöä yksin tai yhdessä. Mitä yksi kuva kertoo sinulle - entä kaverillesi? Millaisia ääniä tai liikettä kuvaan voisi liittyä? Miten tutustua silmät kiinni Ateneumin klassikoihin? Työpajassa testataan uunituoretta Ateneumin Taidepakkaa  ja sen helppoja ja hauskoja vinkkejä. Kuva-croupierina Satu Itkonen. Mukaan mahtuu kun pöydässä on tilaa.

klo 18 Taideguru-tietovisa Ravintola Tablossa

Onko taiteesta tietoakaan? Teroita älynystyrät, kaappaa kaverit mukaan ja osallistu Ateneumin rennon hulvattomaan Taideguru-tietovisaan klo 18. Voittajajoukkueelle (1-5 henkeä) on luvassa hulppeat palkinnot ja rutkasti mainetta ja kunniaa.

Päivän aikana lisäksi opiskelijaystävällisiä tarjouksia Ateneumin ravintola Tablossa ja museokaupassa. 500 ensimmäistä saa lähtiessään yllätyksen kotiinviemiseksi.

www.facebook.com/myfrankbook

*****
Ateneumin taidemuseo, Kaivokatu 2, 00100 Helsinki, www.ateneum.fi
Aukioloajat: ti, pe 10-18; ke, to 10-20; la, su 11-17, maanantaisin suljettu
Liput: 12/10 e, alle 18-vuotiaat vapaa pääsy.
Ennakkoliput: Lippupalvelun toimipaikat ja verkkokauppa www.lippupalvelu.fiLisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta