[Nayttelyposti] Taikametsän siimeksessä - Martta Wendelinin ja Rudolf Koivun metsäkuvituksia Emil Cedercreutzin museossa 19.5.-29.9.2013

Satu Tenhonen Satu.Tenhonen at harjavalta.fi
Ti 14.toukokuu. 13:17:16 EEST 2013


TAIKAMETSÄN SIIMEKSESSÄ - MARTTA WENDELININ JA RUDOLF KOIVUN METSÄKUVITUKSIA

19.5. - 29.9.2013 Emil Cedercreutzin museon Satakunta-salissa 


Sunnuntaina 19.5.2013 Emil Cedercreutzin museossa Harjavallassa avautuu museon kesäkauden 2013 päänäyttely Taikametsän siimeksessä - Martta Wendelinin ja Rudolf Koivun metsäkuvituksia. Tämä taidenäyttely tuo yleisön nähtäville rakastettujen suomalaisten kuvittajien ja kuvataiteilijoiden Martta Wendelinin (1893-1986) ja Rudolf Koivun (1890-1946) alkuperäisiä kuvitusaiheita, jotka kaikki aihepiiriltään käsittelevät erilaisin tavoin metsää ja sen sisältämää elämää. Kaikki näyttelyssä esillä olevat alkuperäisteokset on lainattu Emil Cedercreutzin museoon Amerin Kulttuurisäätiön ja Tuusulan taidemuseon kokoelmista. Näyttely on avoinna yleisölle Emil Cedercreutzin museon Satakunta-salissa 29.9.2013 saakka. 

Esille tulevan kokonaisuuden keskiössä ovat Martta Wendelinin ja Rudolf Koivun metsäaiheiset alkuperäiskuvitukset, joista suurin osa on tehty guassi-, tussi- ja vesiväritekniikoin. Tyyliltään ja aiheen käsittelytavoiltaan kuvittajien teokset kuitenkin poikkeavat myös toisistaan. Jos mietimme metsää osana omaa elämäämme, voi se kuvastua meille henkilökohtaisina näkökulmina, tunteina ja merkityksinä: aikuisten maailmassa tunnistamme metsän helposti tuttuna marja- ja sienimetsänä, mutta lapselle metsä voi olla piilopaikkojen täyttämä, jännittävä leikkipaikka eläimineen ja mielikuvitusolentoineen ja tarinoiden ja satujen kuviteltu tapahtumapaikka. Martta Wendelinin ja Rudolf Koivun kuvituksissa lapset, eläimet, satuolennot ja eksoottisetkin aiheet sekä mielikuvitus ilmentävät meille tätä lapsen maailmaa ja toimivat myös alkuajatuksena näyttelylle. Näyttelyyn valittuja teoksia yhdistävä asia on metsä, jossa Wendelinin ja Koivun kuvittamat sadut ja tarinat tapahtuvat. 

Taikametsän siimeksessä tuo yleisön nähtäville kahden kuvataiteilijan teosten metsän ja sen sisältämän elämän ihmisistä eläimiin ja mielikuvituksellisen satumaailman olentoihin saakka. Näyttelyn tarkoituksena on paitsi tutustuttaa katsoja Wendelinin ja Koivun erilaisiin metsäkuvituksiin, myös samalla saattaa museovieras muistelemaan omia lapsuuden kesiään ja metsään liittyviä muistojaan. 

Näyttely on toteutettu yhteistyössä Amerin Kulttuurisäätiön ja Tuusulan taidemuseon kanssa ja se on avoinna yleisölle ajalla 19.5. - 29.9.2013. Tervetuloa! 


Lisätiedot ja lehdistökuvat: 

Museoamanuenssi Hanna Kaski, Emil Cedercreutzin museo, p. 044-432 5349, hanna.kaski at harjavalta.fi.  
Museoamanuenssi Satu Tenhonen, Emil Cedercreutzin museo, p. 044-432 5350, satu.tenhonen at harjavalta.fi.  





Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta