[Nayttelyposti] Koululaistyöpajat käynnistyvät Metsämuseo Lustossa Punkaharjulla

Anne Kaljunen Anne.Kaljunen at lusto.fi
Ma 13.toukokuu. 09:00:33 EEST 2013


TIEDOTE
13.5.2013 Punkaharju
 
KOULULAISTYÖPAJAT KÄYNNISTYVÄT LUSTOSSA

Luston kevään työpajoissa kuljetaan kontion kintereillä, toimitetaan lehteä, tutustutaan lustotutkimukseen sekä ajetaan oikeaa metsäkonetta. Luston työpajaviikolle osallistuu lähes 600 oppilasta ja opettajaa kymmenestä eri koulusta. 
 
13.-17.5. Kontion kintereillä
Työpajassa sukelletaan karhumetsään ja tutustutaan karhuun myyttisenä ihmisen kantaisänä, petoeläimenä ja metsästäjien tavoiteltuna saaliina. Draamallinen opastus johdattaa lapset karhuteemaan, ja työpajassa tehdään jokaiselle oma karhunhammasamuletti.
 
20.-24.5. Näe lehti puilta - tehdään oma Metsälehti
Painokoneet seis! Työpajassa päästään kokeilemaan toimittajan työtä ja tehdään ikioma lehti. Pääkirjoitus, haastattelu, mielipidekirjoitus - jutun juuret löytyvät metsästä ja omista metsäkokemuksista.
 
28.-31.5. Kone-Ollin opissa -metsäkonetyöpaja
Luston Koneaika-näyttelyssä on esillä suuria metsäkoneita - jopa kävelevä metsäkone Plusjack. Työpajassa perehdytään metsäkoneiden kehitykseen, ja työhön päästään käsiksi harjoittelemalla ensin simulaattorilla. Harjoittelun jälkeen ajetaan ulkona ihan oikeaa metsäkonetta.
 
13.-31.5. Tikusta asiaa -lustotutkimustyöpaja
Työpajassa luodaan silmäys dendrokronologiaan eli lustotutkimukseen. Työpajassa saadaan tietoa, miten lustot eli vuosirenkaat muodostuvat, ja millaisia asioita niistä voidaan lukea. Lustotutkimusta harjoitellaan mikroskoopin ja tietokoneohjelmien avulla.
 
Lapsille ja nuorille suunnattu museo-opetus on tärkeä osa Luston toimintaa. Ympärivuotisten näyttelyopastusten ja lähialueen metsä- ja luontokohteille suuntautuvien opastusten lisäksi Lustossa järjestetään näin keväisin opintoretkiryhmille ja leirikouluille metsään ja Luston näyttelyihin liittyviä työpajoja koulujen metsäopetuksen tueksi. Työpajoja ovat olleet suunnittelemassa Itä- Suomen yliopiston soveltavankasvatustieteen ja opettajankoulutuksen osaston opiskelijat. Opiskelijat myös toteuttavat työpajat yhdessä Luston henkilökunnan kanssa. 
 
Tiedote- ja kuvamateriaali: 
www.lusto.fi
http://www.lusto.fi/palvelut/medialle.html
 
Lisätiedot:
Museoisäntä Eero Knaapi
p. 050 375 3383
eero.knaapi at lusto.fi Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta