[Nayttelyposti] Metsästysmuseo julkaisi dokumentin amerikansuomalaisista metsästäjistä

Suomen Metsästysmuseo info at metsastysmuseo.fi
To 7.Maalis. 12:35:06 EET 2013


Lännen hunttareista netti-dokumentti

Suomen Metsästysmuseo on julkaissut amerikansuomalaisten metsästyskulttuurista kertovan viisiosaisen netti-TV-dokumentin, joka on kuvattu museon Lännen hunttarit -näyttelyssä. Dokumentti esittelee amerikansuomalaisten historiaa ja metsästyksen merkitystä Yhdysvalloissa Michiganin, Wisconsinin ja Minnesotan osavaltioiden suomalaisalueilla.

Dokumentin ensimmäisen osan nimi on "Suomalaiset metsämiehinä Yhdysvalloissa" ja se taustoittaa suomalaisen amerikansiirtolaisuuden syitä 1800- ja 1900-lukujen vaihteessa sekä esittelee metsästyksen merkitystä ensimmäisten suomalaissiirtolaisten elämässä.

Toisessa osassa tutustutaan turkismetsästykseen ja kuullaan mm. ote vanhan suomalaislähtöisen turkismetsästäjän haastattelusta Wisconsinista. Kolmannen osan nimi on "Metsäkämpiltä kyttäyskoppiin" ja siinä tarkastelun kohteena ovat metsästystapojen muutokset Amerikan suomalaisalueilla siirtolaisajoista nykypäivään. Neljäs ja viimeinen suomenkielinen osa käsittelee Yhdysvaltojen Keskilännen takametsäidentiteettiä ja suomalaisten siirtolaisten vaikutusta siihen.

Dokumenttisarjan viimeinen osa on englanninkielinen tiivistelmä Lännen hunttarit -näyttelystä. Kukin osa on noin kymmenen minuutin mittainen. Dokumentti on tuotettu yhteistyössä Järviradion kanssa.

Dokumentin ensimmäinen ja toinen osa ovat nyt katsottavissa Järviradion nettisivuilla osoitteessa www.jarviradio.net<http://www.jarviradio.net>
Kolmas osa julkaistaan sivuilla tänään torstaina 7.3.2013 klo 13. Neljäs ja viides osa  julkistetaan torstaisin viikon välein 14.3. ja 21.3. niin ikään klo 13.


Lännen hunttarit -näyttely on avoinna Suomen Metsästysmuseossa 31.3.2013 saakka.


Lisätietoja:


Ilja Koivisto
museopalvelupäällikkö / Head of Public Relations & Communications
Suomen Metsästysmuseo / The Hunting Museum of Finland
Tehtaankatu 23 A
11910 Riihimäki
Tel.  +358 (0) 19 722 287
ilja.koivisto at metsastysmuseo.fi<mailto:ilja.koivisto at metsastysmuseo.fi>
www.metsastysmuseo.fi<http://www.metsastysmuseo.fi/>Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta