[Nayttelyposti] Erikoisnäyttely Lenin-museossa: UNESCOn maailmaperintökohteet Suomessa ja Kiinassa

antti.siika-aho at lenin.fi antti.siika-aho at lenin.fi
Ma 24.Kesä. 12:47:18 EEST 2013


UNESCOn maailmaperintökohteet Suomessa ja Kiinassa

Erikoisnäyttely Lenin-museossa 28.06. – 30.09.2013

UNESCOn maailmanperintökohteet kuuluvat maailman kaikille ihmisille riippumatta niiden maantieteellisestä sijainnista tai valtioiden rajoista. Luonnon sekä ihmisen käden tuottamat perintökohteet kuuluvat myös tuleville sukupolville.

5000-vuotisen rikkaan historian Kiinassa on runsaasti suurenmoisia luonnon ja kulttuurin perintökohteita. Suomi puolestaan hämmästyttää maailmaa näyttävillä revontulilla ja tuhansilla kauniilla järvillä. Ne ovat korvaamattomia elämän ja innoituksen lähteitä molempien maiden kansoille.

Suomi ja Kiina poikkeavat toisistaan niin maantieteellisesti kuin historiankin osalta. Rakkaus luontoa ja yhteistä perintöä kohtaan on kuitenkin molempia maita yhdistävä vahva tekijä. 

Lenin-museo ja Suomi-Kiina-Seura järjestävät yhteistyössä valokuvanäyttelyn 40 kiinalaisesta ja seitsemästä suomalaisesta maailmanperintökohteesta ajalla 28.06. – 30.09.2013. 

Lenin-museo ja Suomi-Kiina-Seura haluavat näyttelyn avulla syventää yleisön ymmärrystä luonnon- ja kulttuurin monimuotoisuudesta yleensäkin. Samalla näyttelyn toivotaan kehittävän eteenpäin Suomen ja Kiinan välisiä ystävällisiä suhteita ja molempien maiden kansalaisten keskinäistä kanssakäymistä. 

Valokuvanäyttelyn suojelijoina toimivat Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Kiinan Suomen suurlähetystö tukenaan Suomen museovirasto.

Lenin-museo on avoinna ma-pe klo 09-18 ja la-su klo 11-16. Museo sijaitsee osoitteessa Hämeenpuisto 28, 33200 Tampere.

Lisätiedot:

www.lenin.fi
www.kiinaseura.fi








Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta