[Nayttelyposti] HIDAS TANSSI – RUNOJA METSÄSTÄ runomatinean avoimet harjoitukset ja matineaesitys Kuopion taidemuseossa 13.-15.6.2013

Louni Marja marja.louni at kuopio.fi
Pe 7.Kesä. 11:32:13 EEST 2013


Hidas tanssi – runoja metsästä on näyttelijä-ohjaaja Jari Hietasen ohjaama työpaja, joka pidetään Kuopion taidemuseossa Ritva Kovalaisen ja Sanni Sepon Kultainen metsä -valokuvanäyttelyn yhteydessä. to-pe 13.-14.5. klo 10-17 ja la 15.6. klo 10-16.
Työpajassa työstetään metsäaiheisia runoja Risto Rasan toimittamasta Hidas tanssi – mäntyrunoja -kokoelmasta. Työskentely tapahtuu näyttelytilassa vuoropuheluna Kultainen metsä -näyttelyn kanssa. Harjoituksen ovat avoimet ja näin myös yleisö pääsee osallistumaan työpajaan seuraamalla työryhmän työskentelyä. Työpaja huipentuu yleisölle avoimeen matineaan lauantaina 15.6. klo 16.
Työpajassa hyödynnetään näyttelijäntyötekniikoita, joita on kehitetty Teatterikorkeakoulun Näyttelijäntaide ja nykyaika -hankkeessa. Tutkimuksen lähtökohtana oli kartoittaa Jouko Turkan 1980-luvulla käyttämiä näyttelijäntyötekniikoita. Tutkimuksessa haastateltiin näyttelijöitä ja selvitettiin mitä tekniikoita he ovat siltä ajalta hylänneet ja mitä käyttävät yhä työssään. Tekniikkoja kehitettiin ja niiden kanssa on tehty näyttelijäkoulutusta sekä ammattilaisten että harrastajien kanssa.

Harjoitusten päämääränä on fyysistää runon esittämistä, niin ettei se ole pelkkää pääkeskeistä puhuntaa. Kehollisuudella pyritään tekemään näyttelijästä monipuolisempi esiintyjä ja liikunnallisempi vaikuttaja koko esityksen dramaturgiassa. Lopputulos on paljolti kurssiin osallistuvien henkilöiden näköinen, sillä tekniikat pohjautuvat esiintyjien ajatuksiin ja havaintoihin, intohimoihin ja läsnäoloon.

Työapaja kunnioittaa näyttelijöiden yksityisyyttä, mahdollistaa itsenäisen työskentelyn osana lyhyessä ajassa rakentuvaa esitystä. Kukin tekee itsensä mukaan ja jokaiselle löytyy paikka workshopissa.

Näyttely ja runomatinea toteutetaan yhteistyössä Maaseudun Sivistysliiton kanssa.
Kuopion taidemuseo
Kauppakatu 35
70100 Kuopio
Puh. 017-182 633
ti-la 10-17, su-ma suljettu
5/3 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi


-- 
*************************************************************************
Viesti on tarkastettu roskapostinsuodatus- ja virustorjuntaohjelmistolla.
*************************************************************************


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta