[Nayttelyposti] Seurasaaren kesä tarjoaa kansanmusiikkia, teatteria ja käden taitoja

Häkkinen, Sari Sari.Hakkinen at nba.fi
To 6.Kesä. 12:22:43 EEST 2013


Seurasaaren kesä tarjoaa kansanmusiikkia, teatteria ja käden taitoja

Seurasaaren ulkomuseon kesän 2013 ohjelmisto sisältää niin uudentyyppistä kuin perinteistäkin ohjelmaa.  Heinäkuussa järjestettävät Käsityöpäivät ja Matleenan markkinat tutustuttavat perinteisiin käsityötekniikoihin ja rakennuskonservointiin. Uutta kansanperinnettä edustavat mm. Seurasaari soi! -kansanmusiikkitapahtuma sekä Alastalon salissa -klassikkoromaanista toteutettu nukketeatteriesitys.

Kesän suurin tapahtuma on Seurasaari soi!, jonka konsertit levittyvät eri puolille saarta heinä-elokuussa. Ensimmäistä kertaa ohjelmassa on myös läpi yön -konsertti keskiviikon 31.7. ja torstain 1.8. välisenä yönä. Tällöin Sibelius-Akatemian kansanmusiikin maisteriopiskelijoiden Shamu-yhtye johdattaa kuulijansa pohjoisten laulukulttuurien shamanistisiin maailmankuviin. Seurasaari soi! -tapahtuma huipentuu 8.-11.8. järjestettäviin konsertteihin, opastuksiin ja lasten tapahtumiin.

Kesän aikana Seurasaaressa nähdään kaksi teatteriesitystä. Koko perheelle suunnattu nukketeatteri "Alastalon salissa, Eevastiina ja lokinpoika" perustuu Volter Kilven Alastalon salissa -romaaniin. Työryhmä Nukkehallituksen ja Tehdas-teatterin toteuttama esitys nähdään Kahiluodon kartanon puutarhassa heinä-elokuussa. Elokuun loppupuolella sukelletaan Suomen historian dramaattisiin vaiheisiin Seurasaaren ystävät ry:n näytelmäseurue Palkollisten mukana. "Jätkiä ja jääkäreitä" -näytelmä kertoo vuodesta 1916, jolloin nykyisin Seurasaaressa sijaitsevan Hallan talon väki ryhtyy uhkarohkeaan etappijääkäreiden avustusoperaatioon aivan santarmiurkkijoiden nenän alla.

Perinteisiin käsitöihin ja käsityötekniikoihin tutustutaan Käsityöpäivillä 20.-21.7. Paikalla ovat myös Seurasaaren rakennuskonservaattorit kertomassa perinteisistä työmenetelmistä. Samana viikonloppuna Seurasaaressa järjestetään myös Matleenan markkinat, joilla käsityöläiset myyvät tuotteitaan.

Lisäksi Seurasaaressa on läpi kesän paljon muuta nähtävää ja koettavaa lapsille ja aikuisille. Opastettuja kierroksia museotaloihin järjestetään päivittäin. Koko perheen Seurasaari-päivään voi myös kuulua esimerkiksi tutustuminen Kurssin Kaisan kesäaitan maalaisromantiikkaan tai seikkaileminen museoreitillä Olli Oravan oikopolun tehtäviä ratkoen.

Lisätietoja:
intendentti Mikko Teräsvirta, puh. 040 128 6374, mikko.terasvirta at nba.fi<mailto:mikko.terasvirta at nba.fi>
Seurasaaren kesän koko ohjelma: http://www.nba.fi/fi/museot/seurasaaren_ulkomuseo/tapahtumat
Seurasaari soi! -tapahtuman ohjelma: www.seurasaarisoi.fi<http://www.seurasaarisoi.fi>

_______
Seurasaaren ulkomuseo
Seurasaari, 00250 Helsinki
puh. 09 4050 9660
seurasaarenulkomuseo at nba.fi


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta