[Nayttelyposti] LomaAine

Anitta Tikkala anitta.tikkala at tornio.fi
Pe 5.Heinä. 12:01:06 EEST 2013


Aineen taidemuseon laaja ja merkittävä kokoelma esittäytyy 1.2.2013–5.1.2014 perusnäyttelyssä VAUHTIA JA VAAROJA.  Perusnäyttely juhlistaa 90-vuotiasta Aine Oy:tä. Näyttelyssä tutkitaan autoilua ja liikkumista sekä liikettä kuvataiteen keinoin. Näyttelyn eri teemoja ovat kulkeminen, liike, vauhti, tiet, vesireitit ja autoilu.

Suomalaisen julistetaiteen klassikko esillä Aineen taidemuseossa
Aineen taidemuseossa on esillä Akseli Gallen-Kallelan automainos Bil-Bol (1907), jonka Gallen-Kallela suunnitteli Yrjö Weilinin omistamalle autoliikkeelle vuoden 1907 Tukholman automobiilinäyttelyä varten. Bil-Bol kuvaa kalevalaista neidonryöstöaihetta modernilla tavalla.

Heinäkuun ajan joka torstai klo 14 voit tutustua perusnäyttelyyn teemaopastusten kautta. Opastus kestää 30 minuuttia, jonka jälkeen taidekokemuksesta voi jatkaa keskustelua Café Aineessa leivoskahvien äärellä. Hintaan 8€/4€ kuuluu sisäänpääsy, opastus ja leivoskahvit.  Ei ennakkoilmoittautumista.
Teemaopastusten aiheet ja ajankohdat
4.7.2013 klo 14 Aineen aarteet – Kultakausi Aineen taidemuseossa
Hurmaannu Aineen taidemuseon klassikoihin ja koe Edelfelt, Gallen-Kallela, Thesleff ja muut mestarit.
11.7.2013 klo 14 Pohjoiset jäljet – Aineen pohjoisen kuvaajat
Kun muu maa oli vielä taivaallisen tietämätön pohjoisimman Suomen elämästä, oli taitelijoiden merkittävä rooli tuoda tietoa pohjoisen kansasta ja elämämenosta. Opastuksessa pääset tutustumaan saamelaisten arjen kuviin pohjoisten kuvaajien kautta. Sivellin ei valehtele!
18.7.2013 Naisten salin naiset – Nainen taiteessa
Yhden näyttelysalin teema ovat eroottiset naistutkielmat. Naiskauneus on aina kuulunut autoiluun ja kuten sanonta kuuluu Beautiful women help sell cars. Mitään ei jätetä arvailujen varaan, kun taiteilijat keskittyvät tutkimaan naiseuden yksityiskohtia.
25.7.2013 Pyöränrenkaasta taideteos – Taiteen moninaiset materiaalit
..matikasta maitopyörä, maitopyörästä pytikkä, pytikästä … Ja pyöränrenkaasta Kari Cavénin autot! Opastuksessa löydät todellisuudesta tuttuja esineitä Aineen taidemuseon kokoelmateoksista.

Café Aine goes SuperAine
Aineen taidemuseon kahvio tarjoaa kesäaikana terveellisiä herkkuja. Nauti tunnontuskitta vaikkapa merisuolalla maustettuja, friteerattuja nokkosia ja nauti palanpainikkeeksi haudutettua yrttiteetä. Kesäisen kevyestä lounaasta käy Aineen supersmoothie.

Lisätietoja:
Virpi Kanniainen
amanuenssi
Aineen taidemuseo
+ 358 50 597 1197 virpi.kanniainen at tornio.fi


Anitta Tikkala
Aineen taidemuseo | The Aine Art Museum
Torikatu 2, FI-95400 Tornio
anitta.tikkala at tornio.fi
Puh/Tel + 358 50 5971189
www.tornio.fi/aine
www.merilapinmuseot.fi


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta