[Nayttelyposti] Hotelli- ja ravintolamuseon verkkonäyttely työväestön ruokakulttuurista

Merja Nummi merja.nummi at hotellijaravintolamuseo.fi
Ke 23.Tammi. 12:16:19 EET 2013


Hotelli- ja ravintolamuseon verkkonäyttely työväestön ruokakulttuurista
 
Minkälaista ruokaa syötiin ruokaputkassa, automaatissa tai kunnankeittiöissä? Entä keitä olivat viikkomiehet, lokomotiivit tai ruokamatamit? 
Muun muassa näihin kysymyksiin löytyy vastaus Hotelli- ja ravintolamuseon uudesta verkkonäyttelystä Keittoja, vellejä, muhennoksia - Työläisten ruokailu teollistuvassa Suomessa. Osoitteesta www. tyovaenruokailu.fi löytyvä näyttely kertoo niistä erilaisista tavoista, joilla työväestö järjesti jokapäiväisen ruokailunsa, kun työpäivän aikana ei enää ehditty kotiin syömään tai kun keittiöttömissä asunnoissa oli hankala valmistaa itse ruokaa. 
 
Ravintoloiden historia keskittyy usein ensimmäisen luokan ravintoloihin, joissa kävi syömässä vain varakkain osa suomalaisista. Tässä verkkonäyttelyssä on haluttu nostaa esiin niitä vaatimattomampia ruokapaikkoja, joissa tarjottiin työväestölle helppoa ja edullista ruokaa. 
 
Verkkonäyttelyn oheen on tuotettu omatoimimateriaali, jonka avulla niin yksittäinen näyttelykävijä kuin koululaisryhmä voi jatkaa tutustumista työväen ruokailuun Hotelli- ja ravintolamuseon Palveluksessanne! -perusnäyttelyssä. 
 
Tutustu verkkonäyttelyyn osoitteessa http://www.tyovaenruokailu.fi/ 
 
Lisätietoja näyttelystä:
Laika Nevalainen, Hotelli- ja ravintolamuseo
+358465803061, laika.nevalainen at hotellijaravintolamuseo.fi
 
Hotelli- ja ravintolamuseo on suomalaisen ruoka- ja juomakulttuurin erikoismuseo Helsingin Kaapelitehtaalla.
Hotelli- ja ravintolamuseo 
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G 60, Helsinki
www. hotellijaravintolamuseo.fi


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta