[Nayttelyposti] Leena Luostarinen - Tiikerinpiirtäjä -näyttely Helsingin Taidehallissa

Lotta Nelimarkka lotta.nelimarkka at taidehalli.fi
Pe 11.Tammi. 09:02:09 EET 2013


LEENA LUOSTARINEN - TIIKERINPIIRTÄJÄ
12.1. - 3.3.2013 Helsingin Taidehallissa

Sfinksejä, iibislintuja, lootuksenkukkia – ja tietysti kissapetoja. Leena Luostarisen odotettu retrospektiivi esittelee klassikkoja ja yllätyksiä taiteilijan 40-vuotiselta uralta.

Leena Luostarisen voimakkaat ja värikylläiset maalaukset ovat koskettaneet ja järisyttäneet suomalaista taideyleisöä vuosikymmenten ajan. Suomen Taideyhdistyksen tuottaman, Taidehallissa nähtävän suurnäyttelyn liki 100 teosta tuovat esiin Luostarisen ainutlaatuisen maalarinkäsialan, samanaikaisesti villin ja lempeän.

Näyttelyssä nähdään Luostarisen uran kirjoa 1970-luvun läpimurtoteoksista tuoreisiin maalauksiin. Museokokoisten kissapetojen mestarin lisäksi kattauksesta nousee esiin intiimimpi, pienieleisempi Luostarinen: mukana on herkkiä akvarelleja sekä lyyrisempiä maalauksia, jotka epäilemättä tasoittavat kuvaa Luostarisesta räiskyvänä ekspressionistina. Näytteille tulee myös Luostarisen luonnoskirjoja, joiden avulla pääsee tutustumaan taiteilijan työskentelymetodeihin.

Leena Luostarinen (s.1949 Porissa) asuu ja työskentelee Helsingissä. Luostarinen opiskeli Kuvataideakatemiassa, jossa hän myöhemmin myös opetti. Hän täydensi opintojaan New Yorkin Pratt Institutessa 1980-luvun puolivälissä. Lukuisia yksityisnäyttelyjä pitäneen Luostarisen teoksia on tärkeimmissä suomalaisissa kokoelmissa. Hän on saanut useita palkintoja ja apurahoja, kuten Pro Finlandia -mitalin vuonna 1995.

Näyttely jatkaa Helsingin Taidehallin jälkeen Joensuun taidemuseoon (9.3.–14.4.2013) sekä Etelä-Karjalan taidemuseoon Lappeenrantaan (17.9.–8.12.2013).


Näyttely Taidehallin sivuilla

LIPUT 9/6€, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi
AVOINNA ti, to, pe 11–18, ke 11–20, la–su 11–17


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta