[Nayttelyposti] Muuten jalat kastuvat - Siltoja yli Kokemäenjoen Emil Cedercreutzin museossa 26.2. - 28.4.2013

Satu Tenhonen Satu.Tenhonen at harjavalta.fi
To 21.Helmi. 15:03:05 EET 2013


MUUTEN JALAT KASTUVAT - SILTOJA YLI KOKEMÄENJOEN

26.2. - 28.4.2013 Emil Cedercreutzin museon Satakunta-salissa


"Siltamme on taas mennyt sitä silosta tietään, tehnyt tavallisen pilkkamatkansa alaspäin jokea." (SK 1887 Porin Charlotta-sillasta)

Joki halkoo Satakuntaa ja on aina esittänyt suurta roolia satakuntalaisten elämässä. Joki yhdisti, mutta se myös erotti. Ihminen ei voi joen luontoa kesyttää, mutta sen kanssa on opittu elämään. Muuten jalat kastuvat - Siltoja yli Kokemäenjoen -näyttely luo katsauksen Kokemäenjokea Satakunnassa ylittäviin siltoihin ja niiden moninaisiin merkityksiin. 

Näyttelyn ovat valmistaneet Turun yliopiston kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelman maisterivaiheen opiskelijat Nora Albrecht, Piritta Huhta, Heidi Järvinen, Minna Karru ja Onerva Lääperi yhteistyössä Satakunnan Historiallisen Seuran, Emil Cedercreutzin museon sekä Satakunnan Museon kanssa.  Näyttely on osa Satakunnan Historiallisen Seuran Virtaa halki vainioiden -seminaaria, joka järjestetään Emil Cedercreutzin museossa 19.-20.4.2013. 

Kokemäenjoen silloista näyttelyssä esiin pääsevät Huittisten Karhiniemen silta, Kokemäen Tulkkilan silta, Nakkilan Arantilan vanha silta, Porin silta sekä karkaileva Charlotta. Jokaisella sillalla on oma tarinansa. Näyttely esittelee siltojen ohessa myös niiden ympärille rakentunutta kulttuuria, esimerkiksi rakkauslukkoja ja graffiteja sekä antaa näyttelyvieraille mahdollisuuden myös tutustua satakuntalaisten muistoihin, jotka liittyvät jokeen ja elämään sen ympärillä. 

Näyttely on avoinna yleisölle ajalla 26.2. - 28.4.2013. Tervetuloa!


Lisätiedot ja lehdistökuvat:

Museoamanuenssi Satu Tenhonen, Emil Cedercreutzin museo, p. 044-432 5350, satu.tenhonen at harjavalta.fi. 

Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta