[Nayttelyposti] Vuoden Luontokuvat 2012 Suomen Metsästysmuseossa 3.–29.9.2013

Suomen Metsästysmuseo info at metsastysmuseo.fi
Pe 23.Elo. 14:11:15 EEST 2013


Syyskuun ajan voi Suomen Metsästysmuseossa Riihimäellä ihastella vuoden 2012 parhaita luontokuvia. Suomen Luonnonvalokuvaajien järjestämässä kilpailussa yli tuhannen kuvaajan lähettämästä lähes 11 000 kilpailukuvasta on kiteytetty 40 kuvan huippunäyttely.

Kilpailu oli jälleen kaksivaiheinen. Esituomarit Monica Nordling, Janne Nurminen, Eero Venhola ja Heikki Willamo valitsivat 944 kuvaa semifinaaliin, joista lopputuomareina toimineet luontokuvaajat Paavo Hamunen, Eero Korva ja Hannu Vallas valitsivat sarjavoittajat. Vuoden 2012 Luontokuvaksi tuomaristo valitsi kangasalaisen Antti Harkon jääkidekuvan "Luonnon kristallia".

– Pelkistetty graafinen kuva, missä luonto muovaa täydellisiä muotoja. Kuvaaja on tallentanut löydön, jota jaksaa katsoa pidempäänkin. Jääkuviot piirtyvät tummaan taustaan täyttäen hienosti kuva-alan, tuomaristo perusteli valintaansa.

Voittajakuva on syntynyt pakkaspäivänä Harkon kodin keittiön ikkunalasissa olleista jääkiteistä, jotka herättivät yksityiskohtiin muutoinkin mielellään kameransa suuntaavan luontokuvauksen harrastajan mielenkiinnon.


Aamuhetkiä-luontokuvailta Metsästysmuseossa 24.9.2013 klo 19

Vuoden Luontokuva 2012 -kilpailussa huomioitiin kahdella kunniamaininnalla myös riihimäkeläinen luontokuvaaja Antti Siponen, jonka härkälintuja esittävä kuva ”Soidinhuuto” palkittiin Linnut-sarjassa ja humoristinen kettua ja variksia kuvaava ”Runopiiri” Nisäkäs-sarjassa. Siponen kuvasi härkälinnut Hämeenlinnassa ja ”Runopiirin” Janakkalassa.

Luontokuvaaja Antti Siponen esittelee ottamiaan luontokuvia diaesityksenä sekä kertoo kuvaustilanteista ja niihin valmistautumisesta Aamuhetkiä-luontokuvaillassa Metsästysmuseossa tiistaina 24.9.2013 klo 19. Esitys kestää noin tunnin ja aikaa on varattu myös keskustelulle. Tilaisuuteen osallistuvilta peritään museon pääsymaksu.

Vedoksia Siposen palkituista kuvista myydään Suomen Metsästysmuseon museokaupassa. Lisäksi kuvaillassa on kuvaajalla myynnissä vedoksia myös muista aiheista.


Tiedon välitti

Ilja Koivisto
museopalvelupäällikkö / Head of Public Relations & Communications
Suomen Metsästysmuseo / The Hunting Museum of Finland
Tehtaankatu 23 A
11910 Riihimäki
Tel.  +358 (0) 19 722 287
ilja.koivisto at metsastysmuseo.fi<mailto:ilja.koivisto at metsastysmuseo.fi>
www.metsastysmuseo.fi<http://www.metsastysmuseo.fi/>

Olemme myös Facebookissa!
http://www.facebook.com/Suomen.Metsastysmuseo
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta