[Nayttelyposti] Nathalie Djurberg & Hans Berg Helsingin Taidehallissa / Tänään auki klo 22 saakka

Lotta Nelimarkka lotta.nelimarkka at taidehalli.fi
To 22.Elo. 14:09:10 EEST 2013NATHALIE DJURBERG & HANS BERG

TÄNÄÄN Taiteiden yönä 22.8. näyttely on auki klo 22 saakka! Kaksi yhden hinnalla klo 18-22 (koskee normaalihintaisia lippuja). Opastuksia klo 19 ja 20. 


Nathalie Djurberg ja Hans Berg kutittelevat alitajuntaamme fantasiaa ja painajaista sekoittavilla, mahdollisuuksien rajoja venyttävillä multimediainstallaatioillaan. Helsingin Taidehalli ja Helsingin juhlaviikot toivat ruotsalaisen nykytaiteen tähdet ensi kertaa Suomeen.

Nathalie Djurbergin ja Hans Bergin savianimaatiota, konemusiikkia ja veistoksia yhdistävät teokset eivät päästä otteestaan. Ruotsalaistaiteilijoiden nurinkurisessa satumaailmassa kaikki ei ole sitä miltä äkkiseltään näyttäisi — teokset haastavat katsojan groteskein yllätyksin. Mustalta huumoriltakaan ei voi välttyä.

Taidehallissa nähdään sekä hämmentäviä, nautinnon ja kivun rajanvetoa käyviä eläinsatuja että lyyrisiä, materian syntyä pohtivia teoksia. 

Hahmot ja videot luonut Nathalie Djurberg (s. 1978) ja niihin hypnoottisen musiikin säveltänyt Hans Berg (s.1978) ovat tämän hetken kansainvälisesti kysytyimpiä nykytaiteilijoita. Nykyään New Yorkissa asuvan ja työskentelevän ruotsalaisparin töitä on nähty muun muassa Venetsian Biennalessa, New Yorkin New Museumissa sekä Moskovan tärkeimmällä nykytaiteen näyttämöllä Garagessa.

Näyttely on tuotettu yhteistyössä Helsingin juhlaviikkojen kanssa.

Näyttely Helsingin Taidehallissa 17.8.-10.11.2013
Näyttely Taidehallin sivuilla:  http://taidehalli.fi/finnish/exhibition/156/TAPAHTUMAT
Yleisöopastuksia sunnuntaisin klo 15. Sisältyy pääsylipun hintaan. Tarkempia tietoja verkkosivuiltamme www.taidehalli.fi

LIPUT 
12 € / 9 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi

AVOINNA
Ti, to, pe 11-18
Ke 11-20
La, su 11-17

HELSINGIN TAIDEHALLI	
Nervanderinkatu 3
00100 Helsinki
www.taidehalli.fi

Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta