[Nayttelyposti] Kultainen metsä -näyttely huipentuu monipuolisen ohjelman merkeissä

Louni Marja marja.louni at kuopio.fi
Ma 19.Elo. 11:25:39 EEST 2013


”Kultainen metsä -näyttely on näyttelyistä kaikista voimakkain ja rakkain, jota olen elämäni aikana nähnyt. Sisäinen metsän kaipuuni huusi haikeutta ja ihanuutta.” Kuvailee eräs Kuopion taidemuseossa vieraillut kokemuksiaan Ritva Kovalaisen ja Sanni Sepon Kultainen metsä -näyttelyn teosten äärellä. Teokset puhuttelevat kauneudellaan, mutta toisaalta ne myös paljastavat metsiemme nykytilan kaikessa raadollisuudessaan.

Näyttelyn viimeiset opastetut kierrokset järjestetään ti 20.8. ja 27.8. klo 15.

Sunnuntaina 29.9. päättyvä näyttely tarjoaa monenlaisia lähestymistapoja metsään ja ympäristöömme. Kuopion taidemuseossa järjestetään syksyn aikana monipuolinen keskusteluluentojen sarja, jossa eri tavoin metsää ja ympäristöä lähestyvien asiantuntijoiden näkemykset kohtaavat. Lauantaisin klo 14 pidettävät tilaisuudet ovat mielenkiintoisia ajatustenvaihtoja, joihin myös kuulijoilla on mahdollisuus osallistua ajatuksineen ja kysymyksineen.

31.8. professori Yrjö Sepänmaan ja dosentti Teppo Korhosen johdolla pohditaan kysymystä Mitä ympäristösivistys on? 7.9. kirjailija Matti Mäkelän ja professori Liisa Tyrväisen aiheena on Terveys tulee metsästä. 14.9. maatalous- ja metsätieteiden tohtori, tutkija Timo Kuuluvainen ja filosofian tohtori, dosentti Pertti Renvall keskustelevat luonnontilaisen metsän ekologiasta. 21.9. Filosofian tohtorit, tutkija Kati Vierikon ja professori Atte von Wrightin aiheena on Metsä ja mieli.

Kultainen metsä -näyttely tapahtumineen on osa Maaseudun Sivistysliiton ja Natur och Miljön ympäristösivistyksen hanketta ja yhteistyötä Kuopion taidemuseon kanssa. Näyttely-yhteistyökumppanina on myös Helsingin taidemuseo ja Kuopion Luonnon Ystäväin Yhdistys.  Tilaisuuksiin taidemuseon pääsymaksulla.Tiedotuskäyttöön tarkoitettuja kuvia osoitteista:
http://ymparistosivistys.fi/uutiset/press/ ja http://taidemuseo.kuopio.fi/tiedotus

Lisätietoja:
Kuopion taidemuseo, intendentti Marja Louni, puh. 044 7182639, marja.louni(at)kuopio.fi

Kuopion taidemuseo
Kauppakatu 35
70100 Kuopio
Puh. 017-182 633
ti-la 10-17, su-ma suljettu
5/3 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi


-- 
*************************************************************************
Viesti on tarkastettu roskapostinsuodatus- ja virustorjuntaohjelmistolla.
*************************************************************************


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta