[Nayttelyposti] Hapanleipäpäivä - Surbrödsdag

Info info at fiskarsmuseum.fi
Pe 2.Elo. 12:05:23 EEST 2013


Hapanleipäpäivä Fiskarsin museolla  – Surbrödsdag på Fiskars museum

 

Keskiviikkona 7.elokuuta Fiskarsin museon leivintuvalla leivotaan
hapanleipää. Tule seuraamaan miten hapanjuuritaikinasta syntyy reikäleipää
joka paistetaan puulämmitteisessä leivinuunissa. Kirnuamme myös voita ja
kerromme ruukin ruokaperinteistä.

 

Hapanleipäpäivänä myymme Mörbyn tilan paikallisesti tuotettuja
ekoruisjauhoja. Museokaupasta voi ostaa mm leipämuotteja, leivänpistimiä
sekä juustomuotteja.

 

Fiskarsin museon näyttelyt sekä museokauppa ovat tapahtumapäivänä avoinna
kello 11-17. Slaggbyggnadenin tapahtumakahvilassa (Konditoria Pink Lemon)
tarjoillaan maistuvia leivonnaisia, kahvia, virkistävää limonadia y.m.

 

Tervetuloa!

 

***

 

Onsdagen den 7.augusti bakar vi surbröd i Fiskars museums bagarstuga. Kom
och följ med hur surdegen bakas ut till bröd och gräddas i en vedeldad
bakugn. Vi kärnar även eget smör och berättar lite allmänt om brukets
mathistoria.

 

Under surbrödsdagen säljer vi Mörby gårds närproducerade ekorågmjöl i
bagarstugan. I museibutiken kan man bl.a. köpa brödformar för bakning av
hålkakor, brödnaggar och ostformar.

 

Fiskars museums utställningar och museibutiken är öppna klockan 11-17. I
Slaggbyggnadens evenemangskafé (Konditoria Pink Lemon) serveras välsmakande
bakelser, kaffe, läskande lemonad m.m. 

 

Välkommen!

 



Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta