[Nayttelyposti] KESTÄVÄ RUOKAKULTTUURI -KESKUSTELUTILAISUUS 18.4. HOTELLI- JA RAVINTOLAMUSEOSSA

Merja Nummi merja.nummi at hotellijaravintolamuseo.fi
Ti 9.Huhti. 15:52:06 EEST 2013


KESTÄVÄ RUOKAKULTTUURI -KESKUSTELUTILAISUUS 18.4. HOTELLI- JA RAVINTOLAMUSEOSSA
 
Mitä on kestävä ruokakulttuuri? Mitä merkitsee ruuan hävikki eri toimijoiden kannalta? Voiko suomalaiseen ruokaan luottaa? Hotelli- ja ravintolamuseon järjestämässä keskustelutilaisuudessa summataan viime aikoina käytyjä aiheita suomalaisesta ruokakulttuurista. Tilaisuus järjestetään Nuukuusviikoilla, torstaina 18.4.2013 klo 15.30-17.30.
 
Keskustelijoiksi on kutsuttu joukko erilaisia suomalaisen ruokakulttuurin edustajia ja yleisö pääsee näkemyksineen mukaan. Paneeliin osallistuvat keittiömestari Sami Tallberg, kauppias Niina Hietalahti, maanviljelijä Jukka Lassila, toimitusjohtaja Kati Rajala ja toimittaja Pauliina Siniauer. Tilaisuuden juontaa toimittaja, blogisti Noora Shingler.
 
Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan! Tapahtumaan on maksuton sisäänpääsy. Yleisöä mahtuu 50 henkeä, joten ole paikalla ajoissa.  Tapahtumapaikkana on Hotelli- ja ravintolamuseo, Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, 3. krs.
 
 
Sami Tallberg
Keittiömestari, villiyrttimestari Sami Tallberg on työskennellyt jo toistakymmentä vuotta alan merkittävissä ravintoloissa ympäri maailman keräten kokemuksia villiyrttien käytöstä ruoissa. Hän on myös pitänyt omaa yritystä, joka myy villiyrttejä suoraan maan johtaville ravintoloille. Tallberg on ollut toteuttamassa hävikkiruuista roskaruokabrunssia. Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki myönsi viime vuonna Tallbergille Suomi-palkinnon.
 
Niina Hietalahti
Ruokakauppa Anton & Antonin tarina alkoi, kun Niina Hietalahti kyllästyi sieluttomiin supermarketteihin. Hän päätti perustaa kaupan, joka möisi vain sellaista ruokaa, jota hän haluaisi tarjota omalle perheelleen ja, jossa vanha kunnon asiakaspalvelu olisi arvossaan. Tästä kipinästä syntyi Porvoon Jokikadulle ensimmäinen Anton & Anton ruokakauppa. Anton & Anton myy kotimaisten ja ulkomaisten pientuottajien herkkuja suosien eettistä ja ympäristöystävällistä, kestävää maataloutta harjoittavia tuottajia.
 
Jukka Lassila
Jukka Lassila viljelee maata Lassilan luomutilalla. Lassila on myös Luomuliiton puheenjohtaja. 
 
Kati Rajala
Kati Rajala on Snellmanin Kokkikartano Oy:n toimitusjohtaja. Kokkikartano on pieni keravalainen ruokatehdas, jolle hyvät raaka-aineet ja luonnollinen valmistusmenetelmä ovat tärkeitä.
 
Pauliina Siniauer
Pauliina Siniauer koetti elää kuukauden kotimaisella ruoalla. Hän huomasi, että se on lähes mahdotonta. Helsingin Sanomissa helmikuussa ilmestynyt juttu kokeilusta herätti paljon keskustelua ruuan kotimaisuudesta. Siniauer tekee myös mm. ravintola-arvioita Nyt-liitteeseen.
 
Noora Shingler
Noora Shingler aloitti toimittajanuransa Yle TV1:n ajankohtaisohjelmassa Kuningaskuluttaja. Toimittajan ja tuottajan työn lisäksi hän on työskennellyt myös Ylen ensimmäisenä ympäristökoordinaattorina. Shingler kirjoittaa kulutuskriittistä blogia nimeltä Kemikaalicocktail.
 
 
Viestin välitti
Merja Nummi, museolehtori
Hotelli- ja ravintolamuseo
puh. 044 747 4106
merja.nummi at hotellijaravintolamuseo.fi
 
Hotelli- ja ravintolamuseo on suomalaisen ruoka- ja juomakulttuurin erikoismuseo Helsingin Kaapelitehtaalla. 
http://www.hotellijaravintolamuseo.fi


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta