[Nayttelyposti] Elina Merenmies ja Ulla Jokisalo taiteilijatapaamisissa Keravalla

Meskus Jenni jenni.meskus at kerava.fi
Ma 15.Marras. 15:32:23 EEST 2012


TAITEILIJATAPAAMISIA TAIDE- JA MUSEOKESKUS SINKASSA


SINKASSA VIERAANA TÄNÄ LAUANTAINA TAITEILIJA ELINA MERENMIES

Tämän hetken yksi kiinnostavimpia suomalaisia kuvataiteilijoita on Elina Merenmies. Hänet saapuu kertomaan taiteestaan ja työskentelystään Keravalle lauantaina 20. lokakuuta. Tilaisuus, jonka järjestävät Keravan Taidemuseon ystävät ry ja Keravan taidemuseo, pidetään Taide- ja museokeskus Sinkassa klo 14. Merenmiehen aiheena on Mustetta paperilla.  Kaikki ovat tervetulleita kuulemaan, kysymään ja keskustelemaan. Osallistua voi museon sisäänpääsymaksulla.

Elina Merenmiehen (s. 1967) maalaukset herättävät katsojissa voimakkaita tunteita. Niistä joko pidetään tai niitä vieroksutaan. Kuvat ovat surrealistisia, niissä on mukana kauhua, mutta samalla levollisuutta ja huumoriakin. Erityisen vaikuttavia ovat hänen piirustuksensa ja mustetyönsä, joiden tekninen taituruus ihmetyttää. Mieleen tulee kuuluisan espanjalaisen taiteilijan Francisco de Goyan myöhäistuotannon kauhukuvat, jotka tosin ovat paljon rajumpia kuin Merenmiehellä.  Monet ehkä muistavat Merenmiehen Helsingin entisestä apulaiskaupunginjohtajasta Pekka Korpisesta tekemän kiinnostavan muotokuvan, joka poikkeaa täysin perinteisistä muotokuvista.

Merenmiehen kyvyt on todettu laajalti. Hän on ollut mukana monissa merkittävissä kansainvälisissä näyttelyissä, kuuluu kansainväliseen taitelijaryhmään ja on ollut mm. ehdokkaana Ars Fennica -palkinnon saajaksi vuonna 2006. Odotettavissa on siis mielenkiintoinen taidetilaisuus Sinkassa.


ULLA JOKISALO KERTOO TAITEESTAAN SINKASSA 3.11.

Keravan Taidemuseon ystävät ry:n yhdessä Keravan taidemuseon kanssa järjestämän taiteilijatapaamisten sarjan päättää kuvataiteilija Ulla Jokisalo lauantaina 3. marraskuuta Taide- ja museokeskus Sinkassa. Tilaisuuteen, joka alkaa klo 14, pääsee museon sisäänpääsymaksulla. Jokisalon aiheena on Varjoja ja muita leikkejä. Taiteilija kertoo työstää ja aikaa on varattu myös keskustelulle. Odotettavissa on taiteen monimuotoisuuden salojen avautumista.

Monet muistavat Ulla Jokisalon (s. 1955) omintakeisista töistään. Hän on koulutukseltaan valokuvaaja, mutta on tullut tunnetuksi kuvataiteilijana, joka yhdistelee valokuviinsa paperileikkausta, neuletöitä, kirjontaa tai esineitä. Työt ovat moni-ilmeisiä esinekoosteita, monesti kuva-arvoituksia. Mitä taiteilija haluaa teoksillaan kertoa? Jotkut kokevat Jokisalon töissä pelottavuutta ilmeisesti niissä esiintyvien neulatyynyjen, nuppineulojen ja saksien vuoksi. Kuvat ovat tarinoita, jotka kumpuavat lapsuuden ajasta ja kokemuksista, mutta niissä on myös nykyhetki läsnä.

Ulla Jokisalo on suomalaisessa taide-elämässä poikkeuksellinen ja merkittävä tekijä. Hän on toiminut 2000-luvulla valokuvataiteen professorina, ollut nimettynä taiteilijaprofessorina, saanut valokuvataiteen valtionpalkinnon ja lukuisia muita huomionosoituksia. Hän on vetänyt myös lukuisia kursseja ja työpajoja, mm. Keravan taidemuseossa kuluvan syksyn alussa.


Tervetuloa!

Keravan taidemuseo
Taide- ja museokeskus Sinkka
Kultasepänkatu 2
04250 Kerava

Avoinna:
ti, to, pe 11–18
ke 12–19
la, su 11–17

Pääsyliput:
4 € aikuiset
3 € opiskelijat, eläkeläiset, työttömät
Ilmainen sisäänpääsy alle 16-vuotiaat ja joka kuukauden ensimmäinen sunnuntai.


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta