[Nayttelyposti] SITKEÄ SIVELLIN - Harjavallan Seudun Taideseuran 40-vuotisjuhlanäyttely Emil Cedercreutzin museossa 15.10. - 18.11.2012

Satu Tenhonen Satu.Tenhonen at harjavalta.fi
Ke 3.Marras. 14:40:57 EEST 2012


SITKEÄ SIVELLIN
Harjavallan Seudun Taideseura ry:n 40-vuotisjuhlanäyttely
15.10. - 18.11.2012 Emil Cedercreutzin museossa Harjavallassa

Harjavallan Seudun Taideseura ry viettää tänä vuonna 40-vuotisjuhlaansa. Emil Cedercreutzin museossa avautuu maanantaina 15.10.2012 Sitkeä Sivellin -juhlanäyttely, joka juhlistaa taideseuran 40-vuotista historiaa.

Emil Cedercreutzin museon Satakunta-salissa esittäytyvä Harjavallan Seudun Taideseura ry on satakuntalaista perua, sillä taideseuran perustajajäsenet ovat harjavaltalaisia. Nykyisellään taideseuran 40. toimintakautena jäsenmäärän voidaan todeta olevan kiitettävä, sillä jäseniä on nyt 42. Taideseuran toiminta painottuu Keski-Satakuntaan, mutta jäsenkuntaa löytyy myös maakunnan rajojen ulkopuolelta. Mukana on harjavaltalaisten lisäksi taiteilijoita Nakkilasta, Kokemäeltä, Kiukaisista, Porista, Porin Noormarkusta ja Espoosta. Kuten usein yhdistystoiminnassa, on tämänkin seuran toiminnassa tarvittu sisukkuutta. Sitkeä Sivellin -näyttelyn nimellä on haluttu korostaa tätä sinnikkyyttä sekä seuran 40 vuotta jatkunutta taivalta.

Nyt avautuvassa juhlanäyttelyssä on nähtävissä taidetta kahden viimeisen vuoden ajalta. Näyttelyyn valitut teokset kertovat monitahoisesta ja monimuotoisesta taiteen tekemisestä. Näyttely sisältää erilaisilla tekniikoilla tehtyjä töitä; esillä on akvarelleja, öljyväritöitä, grafiikkaa ja keramiikkaa. Juhlanäyttelyn juryttää taiteilija Anja Karkku-Hohti. Sekä taideseuran että nyt avautuvan näyttelyn yhteishengen luomiseen ja ylläpitoon on vaikuttanut taideseuran pitkäaikainen puheenjohtaja Juha Siirto.

Emil Cedercreutzin museolla on ilo esitellä Harjavallan Seudun Taideseuran juhlavuoden Sitkeä Sivellin -näyttely kunnianosoituksena taideseuran 40-vuotista historiaa kohtaan ja Harjavallan Seudun Taideseuran sihteeri Kristiina Siirto-Honkanen pitää seuraa onnekkaana seuran saadessa Emil Cedercreutzin museon kaltaisen arvokkaan näyttelytilan käyttöönsä.

Taidenäyttely on avoinna Emil Cedercreutzin museossa ajalla 15.10. - 18.11.2012.

Tervetuloa näyttelyyn!

Lisätiedot ja pressikuvat:
Museoamanuenssi Mikko Pirinen, Emil Cedercreutzin museo, mikko.pirinen at harjavalta.fi, p. 044 432 5349.
Puheenjohtaja Juha Siirto, Harjavallan Seudun Taideseura ry, juha.siirto at harjavalta.fi, p. 040 561 2074.
Sihteeri Kristiina Siirto-Honkanen, Harjavallan Seudun Taideseura ry, kristiina.siirto-honkanen at hotmail.com, p.040 500 7294.

Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta