[Nayttelyposti] Joulumyyjäiset Suomen Metsästysmuseossa ja Suomen lasimuseossa 24.11.2012

Suomen Metsästysmuseo info at metsastysmuseo.fi
Pe 16.Loka. 11:18:58 EET 2012


Suomen Metsästysmuseo ja Suomen lasimuseo kutsuvat joulukauden avajaisiin ja myyjäisiin lauantaina 24.11.2012 kello 11-15.

Suomen Metsästysmuseossa käsityöläiset myyvät huopa- ja nahkatöitä, kortteja, yksilöllisiä koruja ja puisia keittiötarvikkeita. Tarjolla on monenlaisia lahjaideoita siililapasista shamaanirumpuihin! Museossa on myös lapsille tonttukilpailu ja kävijöiden kesken arvotaan piparkakkutalo. Metsästysmuseotoimintaa voi tukea ostamalla torttukahvit museon buffetista.

Suomen lasimuseossa on lasitöiden lisäksi myynnissä keramiikkaa, kransseja, käsitöitä pellavaturpeesta, neuletöitä sekä paljon muuta. Lapsille on mukava puuhanurkka ja kaikille kävijöille glögi- ja piparitarjoilu. Kävijöiden kesken arvotaan lasisia joulukoristeita. Tänä vuonna molempien museoiden näyttelyihin on vapaa pääsy.

Taiteilijatapaaminen lasimuseossa

Suomen lasimuseossa on joulumyyjäispäivänä mahdollista tavata lasitaiteilija Tuija Sarantila. Hän esittelee näyttelyään "Kiteytymiä, Crystallizations" klo 14 alkaen.

Sarantila kokee työnsä avulla tekevänsä näkymättömiä asioita aistittavaksi ja lausuvansa sanomattomia sanoja. Sarantila käyttää teoksissaan enimmäkseen kerran käytettyä lasia. Aineena lasi on maapallolla vallitsevissa olosuhteissa lähes ikuista.

Taiteilija ei maalaa lasille vaan lasilla. Kolmiulotteiset pintatekstuurit muodostavat teosten rungon heijastaessaan valoa eri suuntiin. Läpinäkyvä lasi on rajapinta olevan ja olemattoman välissä. Nykyisen räikeän ärsyketulvan keskellä tämä rauhallisuus antaa katsojalle tilaa kokea omia tulkintojaan teoksista.

Tuija Sarantila on syntynyt ja kasvanut Mikkelissä. Tutkijana ja pankinjohtajanakin työskennellyt nainen on viimeiset kymmenen vuotta toiminut päätoimisena taiteilijana. Sarantila on suorittanut artesaanitutkinnon ja työskentelee taideaineiden opettajana, sekä valmistaa näyttely- ja tilausteoksia.

Lisätietoja:

Suomen lasimuseo
Tehtaankatu 23
11910 Riihimäki
puh. (019) 758 4108
glass.museum at riihimaki.fi<mailto:glass.museum at riihimaki.fi>

Suomen Metsästysmuseo
Tehtaankatu 23 A
11910 Riihimäki
(019) 722 294
info at metsastysmuseo.fi<mailto:info at metsastysmuseo.fi>

Tiedon välitti:


Ilja Koivisto
museopalvelupäällikkö / Head of Public Relations & Communications
Suomen Metsästysmuseo / The Hunting Museum of Finland
Tehtaankatu 23 A
11910 Riihimäki
Tel.  +358 (0) 19 722 287
ilja.koivisto at metsastysmuseo.fi<mailto:ilja.koivisto at metsastysmuseo.fi>
www.metsastysmuseo.fi<http://www.metsastysmuseo.fi/>Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta