Keuruun museo: Ryhmä Ukonselkä Wanhalla

Pulkkinen Ritva ritva.pulkkinen at keuruu.fi
Ma 30.Heinä. 15:16:10 EEST 2012


Ryhmä Ukonselän uudet teokset Wanhalla

 

Vilkas taidemeno jatkuu Haapamäen vanhalla yhteiskoululla eli Wanhalla. Ryhmä Ukonselän taiteilijat, kuvanveistäjä Timo Hannunen ja taidemaalarit Anita Hannunen ja Hannu Lukin, tuovat teoksensa koululle elokuun alusta. 

           Ukonselän rannalla asuvat Hannuset ja kesäasukas Lukin vastaavat yleisön toiveisiin, sillä ryhmän näyttelyä on ehditty kysellä. Yhteiskoulun perinneyhdistyksen ja Keuruun museon tukema kesänäyttely on ryhmälle jo neljäs.

           Ukonselkäläisille Wanhalla on toki itseisarvo: sinne tullaan vaikka Helsingin näyttelykiireissä, kuten Lukin, tai taotaan yötä myöten uutta veistosta, kuten Timo Hannunen. Kesäyön sivellintöihin joutuu myös lisäopintojen parissa uurastava Anita Hannunen.

           

Vahvat uudistujat

 

Anita Hannusen taide tunnetaan unenomaisista järvimaisemista, joissa realistisuus yhtyy mielenliikkeisiin. Uusissa töissä värit ovat intensiivisiä ja filosofinen tunnelma voimakkaan syventynyt. Myös tuttu salmimaisema avartuu kohti katsojaa ja ottaa hänet entistä enemmän mukaan tunnelmaan.

           Timo Hannunen on tarttunut Jyväskylän kolmiosaisen monumenttiveistoksen valmistuttua jälleen pienempiin, eläinaiheita muunteleviin mustagraniittisiin töihin. Rosoisten ja kiiltävien pintojen rinnalla on herkkää, mattamaisen himmeää ja sileää pintaa, joka vaatii teoksen muodolta paljon. Veistos voikin avautua muistuttamaan muinaisesineiden käyttö- ja kulttitarkoitusta.

           Limingassa asuva taidemaalari ja -opettaja Hannu Lukin palaa uskollisesti Riihoon kokemaan Ukonselän maisemat. Näyttelyteoksissa kotoinen maisema yhtyy kaukovaikutelmiin, sillä taiteilija on työskennellyt eri puolilla Eurooppaa ja Aasiaa. Vaikuttavien maisema- ja kasvotutkielmien lisäksi Lukin tuo tällä kertaa mukaan myös veistokselliset ja ajattomat kylpijänaiset.

 

Näyttely on avoinna joka päivä 1.8.–11.8.2012 kello 13–18. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Haapamäen vanha yhteiskoulu, Riihontie 1, 42800 Haapamäki

Lisätietoja: www.keuruu.fi/museo ja Keuruun museo, puh. 040 9655 597, Orvokki Vääriskoski puh. 050 596 3060 


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta