[Nayttelyposti] SIVELTIMIEN SATO 2012 Emil Cedercreutzin museossa 30.7. - 30.9.2012

Satu Tenhonen Satu.Tenhonen at harjavalta.fi
Ke 25.Heinä. 12:40:25 EEST 2012


SIVELTIMIEN SATO 2012
Suomen Akvarellitaiteen yhdistyksen kesäkurssien jurytetty 10-vuotisjuhlanäyttely
30.7. - 30.9. Emil Cedercreutzin museossa Harjavallassa


Harjavallan Akvarellikesän akvarellikurssit ja jokakesäinen Siveltimien Sato -näyttely viettävät tänä vuonna kymmenettä juhlavuottaan. Maanantaina 30.7. avautuva, akvarellikurssien töistä koostuva Siveltimien Sato -näyttely on esillä Emil Cedercreutzin museon Satakunta- ja Ilmari-saleissa elo- ja syyskuun 2012 ajan. Tämä 10-vuotisjuhlanäyttely koostuu kurssilaisten jurytetyistä akvarellitöistä sekä opettajien teoksista.Akvarellikurssit ja Siveltimien Sato 2012 -näyttely toteutetaan Suomen Akvarellitaiteen yhdistyksen, Huittisten seudun kansalaisopiston ja Emil Cedercreutzin museon yhteistyöprojektina tänä kesänä kymmenennen kerran, joten kyseessä on todellinen juhlavuosi. Tänä vuonna kyse on juhlavuodesta myös siksi, että tulevaisuudessa näyttely tullaan järjestämään joka toinen vuosi toistuvana biennaalina.Akvarellikurssit, joilla syntyneistä teoksista näyttely koostuu, pidetään Sataedun tiloissa ja Emil Cedercreutzin museossa heinäkuun viimeisellä viikolla. Juhlavuonna kolmelle akvarellikurssille osallistuvia kurssilaisia on yhteensä 54 ja opettajia 6. Kurssien suosion perustana ovat eri puolilta Suomea saapuvat lahjakkaat, valovoimaiset ja innostavat opettajat sekä Sydän-Satakunnan alue ja Emil Cedercreutzin museo inspiroivina ympäristöinä. Akvarellitaiteen ohella kiinnostus Satakuntaa kohtaan on myös yksi kurssilaisia yhdistävä tekijä. Kuvataiteilijat eri puolilta Suomea tulevat uudelleen ja uudelleen luomaan jännittäviä maalauksia, eteerisen kauniita kuvia ja mielenkiintoisia tulkintoja kesäisestä Harjavallasta. Ilahduttavasti tänäkin vuonna mukana on myös ensikertalaisia ja Harjavallan lähialueiden akvarellisteja.


Akvarellikesän ja -kurssien oheistapahtumana järjestetään myös luento, jonka pitää FM Tuula Palmunen-Saari. Hänen luentonsa Oman tien kulkija - Helene Schjerfbeck 150 vuotta järjestetään perjantaina 27.7. klo 17.30 Harjavallassa Sataedun tiloissa osoitteessa Myllykatu 10. Luennolle on vapaa pääsy.

Akvarellikurssit huipentuvat kurssitöistä koostuvaan Siveltimien Sato 2012 -näyttelyyn Emil Cedercreutzin museossa 30.7. - 30.9.

Tervetuloa näyttelyyn!

Lisätiedot ja pressikuvat:
Museoamanuenssi Mikko Pirinen, Emil Cedercreutzin museo, mikko.pirinen at harjavalta.fi, p. 044 432 5349. Näyttelykomissaari Tarja Kleemola, Suomen Akvarellitaiteen yhdistys ry, Tarja.Kleemola at kolumbus.fi, p. 050 548 2527.
Näyttelykomissaari Maikki Haapala, Suomen Akvarellitaiteen yhdistys ry, haamaikki at gmail.com.
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta