[Nayttelyposti] MARIMEKKOELÄMÄÄ - 60 vuotta väriä, raitaa ja muotoja Etelä-Karjalan museossa Lappeenrannassa 31.1.-22.4.2012

Eiskonen Satu Satu.Eiskonen at lappeenranta.fi
Ma 30.Tammi. 11:59:08 EET 2012


Tiedote 30.1.2012

MARIMEKKOELÄMÄÄ - 60 vuotta väriä, raitaa ja muotoja
Etelä-Karjalan museossa 31.1.-22.4.2012


Marimekko 60 vuotta 2011
Armi Ratian syntymästä 100 vuotta 2012
Designmuseon kokoama näyttely Marimekkoelämää - 60 vuotta väriä, raitaa ja muotoja kertaa Marimekon historiaa perustamisvuodesta 1951 lähtien. Näyttelyssä pääsee nostalgisia muistoja herättävälle, runsaalle, värikkäälle, hätkähdyttävälle ja hauskalle aikamatkalle Marimekon historiaan. Tarinat, tapahtumat ja legendat luovat pohjan näyttelylle, joka esittelee myös vuosikymmeniä unohduksissa ollutta materiaalia sekä tutustuttaa Marimekon historiaan myös ne, joilla ei ole omakohtaisia kokemuksia yrityksen varhaisvaiheista.

Marimekko elämäntapana
Suuret persoonat, kuten Armi Ratia, Vuokko Nurmesniemi, Maija Isola, Annika Rimala, Fujiwo Ishimoto ja Kirsti Paakkanen ovat luoneet yritykselle sen kokoon nähden suuren maineen ja julkisuuden. Life style -konseptilla Marimekon tekstiili- ja vaatetuotannon laajentaminen kattamaan koko elämäntapaa oli jo 1960-luvulla Armi Ratian suuri visio.

60-vuotias Marimekko heijastaa myös suomalaisuutta. Samaan tapaan kuin Suomen hyvinvointivaltio rakennettiin sodan raunioille, myös Marimekko yrityksenä syntyi tyhjästä 1950-luvun alussa ilman historian painolastia. Uusi aika mahdollisti sen, että kaikki saatettiin toteuttaa uusista lähtökohdista. Ehkä siinä on yksi Marimekon perusajatuksista ja menestyksen salaisuuksista.

Designmuseossa järjestettiin vuonna 1986 Marimekon 35-vuotisjuhlanäyttely, Marimekko-ilmiö, joka sai suuren suosion. Näyttelyn jälkeen on kuitenkin ehtinyt tapahtua paljon. Kirsti Paakkanen osti Marimekon 1991, ja vuonna 2007 Mika Ihamuotilasta tuli yrityksen pääomistaja ja toimitusjohtaja. Tässä 60-vuotisjuhlanäyttelyssä tarkastellaan, miten Marimekko on vuosikymmenten aikana muuttunut ja miten se on heijastellut aikakauden ihanteita.

Näyttelyssä on salintäydeltä painokankaita ja mekkoja sekä Marimekon tuotteita eri vuosikymmeniltä. Rakastetut sekä keskustelua herättäneet puvut ja kuosit tuovat mieliin erilaisia muistoja ja tuntemuksia. Voit myös seurata 60-luvun muotinäytöstä ja tutustua Armi Ratiaan dokumentin välityksellä.

Astu Marimekkoelämään Etelä-Karjalan museossa!


Lisätietoja ja lisää lehdistökuvia:
Satu Eiskonen
intendentti
Etelä-Karjalan museo
040 579 5744
satu.eiskonen at lappeenranta.fi<mailto:satu.eiskonen at lappeenranta.fi>


Marimekkoelämää - 60 vuotta väriä, raitaa ja muotoja
Etelä-Karjalan museo
Kristiinankatu 15
Linnoitus
Lappeenranta


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta